AfterDawn logo

Razerin Androidia käyttävä käsikonsoli on varustettu OLED-näytöllä ja nopealla suorituskyvyllä

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen

Käsikonsolit ovat yleistyneet viime aikoina. Tällä kertaa Razer julkaisi Edge -käsikonsolin, joka käyttää Android-käyttöjärjestelmää. Laitteella voi pelata Android-pelejä, mutta enimmäkseen se on tarkoitettu pilvipelipalveluiden hyödyntämiseen.

Razer Edge on käytännössä Android-tabletti, jossa on irrotettavat Kishi V2 Pro -ohjaimet. Ohjain muistuttaa aiemmin julkaistua Kishi V2 -ohjainta muutamilla parannuksilla, mutta sitä ei kuitenkaan voi ostaa erikseen vaan Kishi V2 Pro tulee Edgen mukana.

Kishi V2 Pro -ohjaimessa on tutut painikkeet, kuten tatit ja liipaisimet. Tarjolla on myös 3.5 mm:n kuulokeliitäntä sekä haptinen palaute.


Edgen OLED-tekniikkaan perustuva 6,8-tuumainen näyttö hyödyntää Full HD -tarkkuutta ja korkeaa 144 hertsin virkistystaajuutta.

Suorituskyvystä vastaa Qualcommin juurikin pelilaitteisiin suunnattu Snapdragon G3X Gen 1 -piiri, jonka parina on 8 gigatavua käyttömuistia. Piiristä pitäisi riittää hyvin tehoa pelaamiseen.

Android-pelejä ja muita sovelluksia voi asentaa 128 gigatavun tallennustilaan. Muistikortilla saa lisättyä tallennustilaa jopa 2 teratavun verran.

Henkilö pelaamassa Razer Edge käsikonsolilla

Pilvipelaamisen osalta laite tukee Xbox- ja NVIDIA GeForce Now-pilvipelipalveluita. Lisäksi pelaaminen onnistuu Steam Link -sovelluksen kautta.

Razerin laitteessa on myös 5000 mAh akku, Wifi 6E-tuki, Bluetooth 5.2, USB-C -liitäntä ja 5 megapikselin etukamera.

Wifi-mallin hinta on 399 dollaria, mutta laitteesta tulee myös 5G-versio, jonka hintaa ei vielä paljastettu. Laite tulee saataville toistaiseksi vain Yhdysvalloissa vuoden 2023 alussa.

Logitech julkaisi hiljattain vastaavanlaisen käsikonsolin. Nämä laitteet ovat varustettu melkein samanlaisella hintalapulla, mutta Edge tarjoaa selvästi paremmat speksit.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki