AfterDawn logo

Sony on myynyt 40 miljoonaa PS5-konsolia

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen

Marraskuussa 2020 markkinoille saapunut Sonyn PlayStation 5 -pelikonsoli on ylittänyt 40 miljoonan myydyn kappaleen rajan, Sony Interactive Entertainment (SIE) tiedottaa.

SIE:n toimitusjohtaja Jim Ryan kertoo koronaviruksen aiheuttaneen pahoja vaikeuksia toimitusketjuissa, joten kysyntä oli alkuun huomattavasti kovempaa kuin saatavuus. Nyt PS5:sta on kuitenkin hyvin varastossa, ja koneen hinta on jopa laskenut.

Suomessa konsolin Digital-versiota myydään tällä hetkellä alle 500 euron ja tavallista versiota myydään edullisimmillaan 549 euron hinnalla.

SIE tiedotti, että 10 miljoonan myydyn konsolin raja rikkoutui 18. heinäkuuta 2021. Tuolloin kerrottiin, että PS5-konsolia myydään nopeammin kuin aiempia konsoleita SIE:n historiassa.


Tiedotteessa SIE kertoo, että nyt PS5 -konsolille on saatavilla yli 2500 peliä. Kahden ja puolen vuoden aikana konsolille on myös julkaistu erilaisia lisäosia, joiden Jim Ryan kertoo olevan erittäin suosittuja pelaajien keskuudessa.

Konsolille on muun muassa julkaistu erilaisia vaihdettavia värikuoria, PlayStation VR2 -virtuaalitodellisuuslaite ja DualSense Edge -ohjain. Lisäksi Sony on antanut esimakua tulevasta käsikonsolista, jolla pelataan PS5-pelejä.

Tämä artikkeli sisältää yhteistyökumppaneiden linkkejä. Tuotteen hinta ei muutu, mutta saamme mahdollisesti siitä pienen komission.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki