AfterDawn logo

Sovellus kertoo milloin on paras hetki vessatauolle kesken elokuvan

Petteri Pyyny Petteri Pyyny

Etenkin jättimäisten, eeppisten elokuvien pituudet ovat venähtäneet viime vuosina jo tolkuttoman pitkiksi. Samalla elokuvateatterit ovat lopettaneet vielä 1990-luvulla käytössä olleen tavan, että yli 3 tuntiset elokuvat sisältävät välitauon - sen sijaan leffa pyörii putkeen, olipa elokuvan kesto sitten puolitoista tuntia tai kolme tuntia.

Vähänkään herkemmällä rakolla varustettu elokuvafani joutuu tällöin tiukan valinnan eteen: milloin on sopiva hetki karata näytöksestä piipahtamaan vessaassa ja palata nopeasti takaisin?

Luonnollisesti kukaan ei haluaisi menettää juuri kriittisiä kohtia elokuvassa, vaan ajoittaisi vessareissunsa juuri siihen kohtaan, kun juonen kannalta mitään merkityksellistä ei tapahdu.

Kuten nykyisin aina, tähänkin on olemassa ratkaisu - ja sovellus.

RunPee kattaa tuhansia elokuvia ja kertoo leffoista ne hetket, jolloin juonessa tapahtuu vähiten - ja kauanko kyseinen "hiljainen hetki" kestää.

Sovelluksen saa myös ajastettua siten, että se värisee 30 sekuntia ennen kyseisen hiljaisen hetken alkua, jolloin voi nopeasti nousta elokuvateatterin penkistä ylös ja alkaa pimeässä vaelluksen kohti poistumistietä - ja pelastavaa WC-taukoa.

Tällä viikolla ensi-iltansa saaneen, tasan kolme tuntia kestävän Oppenheimerin osalta sovellus listaa neljä potentiaalista tauon paikkaa: noin 16 minuutin, 46 minuutin, 95 minuutin ja 132 minuutin kohdalla. Näistä arvioiden mukaan paras tauko olisi 46 minuutin kohdalla.

RunPee-sovelluksen hälytyksen asettaminen
RunPee-sovelluksessa voi asettaa itselleen hälytyksen vessatauon kohdalle


Lisäksi sovellus kertoo elokuvista myös sen, onko lopputeksteissä tai niiden jälkeen odotettavissa vielä jotain katsomisen arvoista - vai voiko sännätä samantien lopputekstien ilmestyttyä vessaan, mikäli onnistui istumaan paikoillaan koko elokuvan ajan.

Sovellus on maksuton ja saatavilla sekä iPhonelle että Androidille, latauslinkit alla:


Lue myös: Oppenheimer ei tule Suomeen ohjaajan tarkoittamassa muodossa

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki