AfterDawn logo

Hanasaaressa testataan hotellirobottia

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen

Hanasaaren hotellissa testataan Kalle-robottia, joka on toteutettu yhteistyössä Aalto-yliopiston kanssa. Kesän ajan hotellissa testissä oleva robotti on Hanasaaren mukaan ensimmäinen hotellirobotti Suomessa.

Robotin on suunnitellut ja esiohjelmoinut Keenon, ja projektia ovat johtaneet ja koordinoineet Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun professorit Yong Liu sekä Virpi Kristiina Tuunainen.

Kalle-robottiin lisättiin ennen käyttöönottoa hotellin hissiverkosto sekä tiedot hotellin kolmesta kerroksesta ja 66 huoneesta.

Asiakkaat voivat tilata robotin avulla juomia hotellihuoneeseen.


Tilausta varten asiakas soittaa hotellin ravintolaan, jossa henkilökunta laittaa robotin sisälle tilauksen tuotteet, valitsee hotellihuoneen numeron robotin näytöltä, ja robotti toimittaa tilauksen täysin itsenäisesti hotellihuoneen ovelle.

"Kalle voi soittaa itse hissin ja kulkea oikeaan kerrokseen ja huoneeseen. Hotellihuoneen ovelle saavuttuaan robotti soittaa asiakkaan huoneen puhelimeen, jonka jälkeen asiakas voi noutaa tilauksensa ovelta. Jos asiakas ei ole paikalla, robotti jatkaa soittamista hetken, jonka jälkeen se palaa ravintolaan yrittääkseen uudestaan", kertoo Hanasaaren hotellijohtaja Kai Mattsson.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki