AfterDawn logo

Sony HT-AX7 on kolmen kaiuttimen kannettava kotiteatterijärjestelmä, joka tuo tilaäänen kaikkiin kodin huoneisiin

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen

Sony julkisti HT-AX7 -kotiteatterijärjestelmän, joka on siirrettävää mallia. Järjestelmä koostuu kolmesta langattomasta kaiuttimesta, jotka sijoitetaan katselupisteen ympärille.

Järjestelmässä on yksi isompi etukaiutin ja kaksi pienempää takakaiutinta. Nämä kaikki toimivat langattomasti ja akunkesto on jopa 30 tuntia. Kaksi takakaiutinta kiinnittyvät kuljetuksen ajaksi etukaiuttimen päälle, jossa ne myös latautuvat.

Vaalea Sony HT AX7 kotiteatterijärjestelmä jossa on iso etukaiutin ja kaksi pienempää takakaiutinta

Kun HT-AX7-äänijärjestelmän kolme kaiutinta sijoitetaan huoneen eri kulmiin, ne luovat yhdessä tilan täyttävän äänentoiston. Järjestelmä hyödyntää muista Sonyn kotiteatterijärjestelmistä tuttua 360 Spatial Sound Mapping -tekniikkaa, joka luo niin sanottuja virtuaalisia kaiuttimia katsojien ympärille muodostaen huoneeseen 360 asteen äänen.

Nainen istuu sängyllä kuuntelemassa 360 asteen ääntä, jonka Sony HT AX7 kannettava kaiutinjärjestelmä luo käyttäjän ympärille


HT-AX7 käyttää Sonyn upmixer-algoritmia, joka osaa muuntaa stereoäänen kolmiulotteiseksi surround-ääneksi.

Upmixer analysoi ääntä reaaliaikaisesti ja erottaa yksittäiset ääniobjektit toisistaan ja jakaa ne uudelleen luodakseen vaikuttavamman kuuntelukokemuksen. Kun sound field effect -toiminto aktivoidaan, surround-ääntä muistuttavan vaikutelman voi luoda vaikkapa 2-kanavaisista äänilähteistä, kuten suoratoistosisällöistä.

Järjestelmä hyödyntää Bluetooth-yhteyttä, jonka ansiosta järjestelmää on helppo käyttää esimerkiksi kannettavan tietokoneen, tabletin tai älypuhelimen kanssa.

HT-AX7:n myynti alkaa Suomessa elokuussa 2023, ja sen suositushinta on 600 euroa.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki