AfterDawn logo

Unity toi tekoälyn pelinkehitykseen

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen

Pelimoottori Unityyn on luvassa tekoälyllä varustettuja työkaluja, jotka tekevät pelien ja muiden ohjelmistojen kehityksestä helppoa ja nopeaa.

Unityyn julkaistiin Unity Muse- ja Unity Sentis-työkalut.

Unity Muse sisältää tekoälyratkaisuja, jotka nopeuttavat tapaa, jolla tekijät tekevät RT3D-sisältöä peleille ja sovelluksille.

Yksi ensimmäisistä saatavilla olevista työkaluista on Unity Muse Chat, joka nopeuttaa vianmääritystä ja tiedon saamista. Muse Chat vaikuttaa olevan samantapainen kuten ChatGPT-chatbot. Botilta voi kysyä vaikkapa apua pelin luomiseen ja Muse Chat antaa tähän vaihtoehtoja tekstinä ja koodina.

Tulevien viikkojen aikana Unity Museen tuodaan lisätoimintoja, jotka helpottavat materiaalien ja animaatioiden luomista pelkällä tekstillä. Pelkän tekstin avulla voi esimerkiksi luoda animaatioita hahmoille tai peliin erilaisia esineitä ja niiden ulkomuotoa voi helposti vaihtaa.


Unity Sentis mahdollistaa tekoälymallin upottamisen Unity Runtimeen peleille ja sovelluksille. Sentis käytännössä laajentaa vuorovaikutteisen pelin mahdollisuuksia. Sentisin luomat tekoälymallit toimivat kaikilla alustoilla, joissa Unity toimii.

Muse ja Sentis ovat parhaillaan saatavilla suljetun betaohjelman kautta, mutta ne tulevat kaikkien saataville myöhemmin tämän vuoden aikana.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki