AfterDawn logo

DuckDuckGon selainta voi nyt käyttää Windowsilla

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen

Hieman reilu vuosi sitten DuckDuckGo-selain julkaistiin Mac-koneille. Nyt myös Windows-koneilla selainta pääsee käyttämään, sillä se on virallisesti julkaistu julkisena betaversiona.

DuckDuckGo-selaimen Windowsille saa ladattua tästä. Selain toimii Windows 10- tai Windows 11-käyttöjärjestelmillä.

Julkinen betaversio tarkoittaa, että selaimen saa ladattua välittömästi ilman jonottamista, mutta siinä ei vielä ole ihan kaikkia ominaisuuksia ja joillakin koneilla saattaa esiintyä ongelmia.

DuckDuckGo on tunnettu yksityisenä hakukoneena, joka estää mainokset ja muut seuraimet. Nyt nämä ominaisuudet saa tietokoneille myös suoraan selaimena, joka parantaa selaamisen nopeutta ja yksityisyyttä entisestään.

DuckDuckGon mukaan Windowsin selain on erittäin kevyt ja nopea. Selaimen kerrotaan kuluttavan jopa 60 prosenttia vähemmän dataa kuin Google Chrome, sillä DuckDuckGo estää seuraimet ennen kuin ne ehtivät latautua.


Selaimen yksi merkittävimmistä ominaisuuksista on Duck Player YouTubea käytettäessä. Tämä poistaa videoista mainokset ja estää seuraimet. Oletuksena selain kysyy, että haluaako käyttäjä toistaa videon Duck Playerin kautta, mutta sen voi asetuksista laittaa aina päälle tai ottaa kokonaan pois käytöstä.

DuckDuckGon Duck Playerin ilmoitus ennen YouTube-videon toistamista näytöllä

Evästekyselyjen kohdalla DuckDuckGo osaa automaattisesti valita eniten yksityisyyttä kunnioittavan vaihtoehdon ja piilottaa sen jälkeen kyselyn.

Selaamisen jälkeen voi käyttää yläkylman Liekki-painiketta, joka poistaa kaikki selaamisesta kerätyt tiedot. Sivuista voi tehdä myös palonkestäviä, joka on kätevä valinta sellaisille sivuille, joissa haluaa pysyä kirjautuneena sisään.

Selaimesta löytyy myös DuckDuckGon sähköpostisuojaus sekä salasanojen hallinta ja niiden automaattinen täyttäminen.

Selaimesta puuttuu tällä hetkellä tuki lisäosille ja laajennuksille. Myös joitain yksityisyyttä suojaavia toimintoja puuttuu, mutta näitä lisätään myöhemmin. Lisäksi luvassa on synkronointi salasanoille kaikkien laitteiden välillä.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki