AfterDawn logo

S-ryhmän kuljetusrobotit toimittavat nyt ruokaostoksia Turun keskustassa

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen

Turun Osuuskauppa aloittaa ruoan robottikuljetukset tällä viikolla. Kuljetuksissa hyödynnetään Starship Technologiesin robotteja.

Alkuun robotit toimittavat ruokaostoksia Turun keskustan, Linnafältin, Martin, yliopistonmäen sekä Nummen alueilla. Tuotteet kerätään Turun keskustan Sale-myymälöistä.

Robotit toimittavat noin parin kilometrin päähän myymälästä. Robokuljetukset tilataan S-kaupat-mobiilisovelluksen kautta, jonka avulla kuljetusta voi myös seurata. Tilaukset tulevat jopa tunnissa perille niiden tekemisestä.

Robotti voi kuljettaa jopa kaksi ruokakassillista tavaraa. Kuljetuksen hinta alkaa 1,9 eurosta.

"Olemme todella innoissamme uusista kuljetusroboteista. Tuomme Turkuun aivan uudenlaisen palvelun, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, huipputeknologia ja ympäristöystävällisyys. Sitä paitsi robotit ovat todella sympaattisia, niiden menoa katsellessa tulee väkisinkin hymy huulille", ryhmäpäällikkö Arttu Parkkinen Turun Osuuskaupasta iloitsee.

S-ryhmä tiedotti toukokuun alussa aloittavansa Starship Technologiesin kanssa robokuljetukset seitsemän osuuskaupan alueella.


Ensimmäisenä robot otettiin käyttöön Espoossa ja Helsingissä. Aiemmin tällä viikolla seuraan liittyi Tampere. Myöhemmin kesän aikana robotit otetaan käyttöön Porissa, Raumalla, Jyväskylässä ja Oulussa.

"Robottimme tekevät jo ahkerasti toimituksia ympäri Helsinkiä, ja olemme varmoja, että myös turkulaiset nauttivat robottitoimituksen nopeudesta ja kätevyydestä. Robokuljetus on hyvä vaihtoehto ostosten noutamiselle autolla, sillä ystävälliset, akkukäyttöiset robottimme vähentävät myös ilmansaasteita paikallisesti", sanoo Starshipin liiketoiminnan kehittämispäällikkö Sandra Sooläte.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki