AfterDawn logo

AfterDawnin osoite vaihtui

Petteri Pyyny Petteri Pyyny
3 kommenttia

AfterDawnin suomenkielisten sivujen osoite on vaihtunut tänään. Näppituntumalla noin 23 vuotta käytössä ollut osoitteemme fin.afterdawn.com palveli meitä hyvin, mutta päätimme vihdoin siirtyä käyttämään suomenkielisen sivustomme osalta suomalaisella domainpäätteellä varustettua osoitetta.

Domaineja on toki kertynyt taskunpohjalle jokunen tässä vuosien saatossa, mutta lopulta päädyimme ottamaan viralliseksi osoitteeksemme dawn.fi -osoitteen. Kyseinen osoite oli liki vuosikymmenen ajan käytössä sivustomme kevytversiolle, eli sivustolle joka oli tarkoitettu mobiilikäyttäjillemme.

Koska sivustomme uudistui kesällä 2022 ja käyttöön saatiin vihdoin responsiivinen versio sivuista, ei erilliselle mobiilisivulle ollut enää mitään käyttöä. Eli domain odotteli vain uusiokäyttöä, johon se nyt valjastettiin.


Aivan alunperin AfterDawn pyöri muistaakseni www.afterdawn.com/finnish/ -osoitteessa, joten vaihdos ei ollut ensimmäinen laatuaan - mutta ensimmäinen yli 20 vuoteen.

Kenties osoite on nyt aavistuksen helpommin muistettavissa. Ja huoli pois, vanha fin.afterdawn.com osoite uudelleenohjaa uudelle sivustolle ja kaikkien vanhojen linkkien pitäisi toimia sellaisenaan.

Domainin muutoksesta voi kuitenkin seurata kummallisuuksia, vaikkapa oikeuksien tai rikkinäisten, unohtuneiden linkkien muodossa. Joten jos jotain erikoista tulee vastaan, pistäkää kommenttia tai nakatkaa viestiä vaikka Twitterissä.

3 KOMMENTTIA

OneMember1/3

Pari pientä ongelmaa:

1. Onko tuen s.posti myös vaihtunut?
Vanha support@afterdawn.com antaa virheen.

2. Etusivun uutiskuvat ovat linkitetty väärin:
https://i.imgur.com/moT6Ojm.png
Uutisen linkki:
https://uutiset/2023/06/12/afterdawnin-osoite-vaihtui
Pitäisi olla:
https://dawn.fi/uutiset/2023/06/12/afterdawnin-osoite-vaihtui

Tästä syystä kuvasta painaminen antaa DNS-virheen:
https://i.imgur.com/sL2aG52.png

dRD2/3

Kiitoksia, korjaillaan kuntoon!

Teamy3/3

Osoitteenvaihdoissa on myös sellainen lieveilmiö, että käyttäjien pitää muistaa lisätä uusi domain Adblockerin whitelistille. Olisi kiinnostava tietää, miten paljon Afterdawnin mainostuloihin muutos vaikutti, jos vaikutti.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT