AfterDawn logo

Google lisää mainoksia Gmailiin, tältä se näyttää

Matti Robinson Matti Robinson
1 kommentti

Käyttäjät ovat huomanneet muutoksia Googlen sähköpostipalvelu Gmailissa. 9to5Googlen kertoi, että käyttäjät ovat huomanneet, että palveluun on saapunut uusia mainoksia paikkoihin joissa niitä ei aiemmin näytetty.

Twitteriin julkaistuissa kuvissa esitellään kuinka Gmail tarjoaa viestien välissä mainosviestejä. Sekä palvelun mobiilisovellusta että verkkokäyttöliittymää käyttävät ovat varmasti huomanneet nämä sähköpostiviestilistojen, erityisesti Tarjoukset (Promotions) ja Sosiaaliset verkostot (Social) -listojen, alussa olevat mainokset.

Alkupään kahden mainoksen lisäksi mainoksia on alettu kuitenkin levittää nyt laajemminkin. Pystyimme vahvistamaan, että kyseessä on todellakin uudistus omalla tunnuksellamme. Ilmeisimmin tämä uudistus koskee vain osaa käyttäjistä ja voi riippua esimerkiksi paikasta.

Tunnuksellamme mainoksia oli lisätty vain Tarjoukset-välilehdelle. Parhaat-valinnoista löytyvien kahden mainoksen lisäksi ensimmäisen sivun parin kymmenen ensimmäisen viestin välissä on kaksi uutta mainosta. Tulevilta sivuilta mainoksia ei löydy.


Käyttäjät ovat olleet tuohtuneita uudistuksesta ymmärrettävästi. Tämä heikentää palvelun käytettävyyttä, vaikka mainokset onkin eroteltu melko näkyvästi. Yllätyksenä uudistusta ei kuitenkaan voi pitää, sillä perustilassa maksuttoman palvelun hakujätti tietysti laskuttaa tavalla tai toisella.

1 KOMMENTTI

OneMember1/1

Jahas, ei olisi tarvinnut ottaa Microsoftista mallia tämän osalta =(

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki