AfterDawn logo

WhatsApp julkaisemassa päivityksen, joka helpottaa varmuuskopiointia

Matti Robinson Matti Robinson

WhatsApp tarjoaa tällä hetkellä Androidilla varmuuskopioit käyttäen Googlen Drive-palvelua. Tämän myötä käyttäjä voi tallentaa WhatsApp-sisältönsä Googlen palvelimille talteen, josta ne voi hakea myöhemmin samaan tai eri laitteeseen.

Valitettavasti tämä ei ole täydellinen ratkaisu, ainakaan jos syystä tai toisesta ei halua käyttää Googlen pilvipalvelua. Onneksi WhatsApp on myös huomannut tämän ja onkin luomassa järjestelmää, jonka myötä käyttäjät voivat siirtää tiedot helposti laitteiden välillä ilman Google Driveä.

Sen lisäksi, että WhatsApp tuo mahdollisuuden useammille linkitetyille laitteille, julkaisee palvelu myös erillisen työkalun varmuuskopiointiin.

Uuden työkalun myötä käyttäjä voi ohittaa pilvipalvelun ja siirtää tiedot suoraan laiteeelta toiselle. WABetaInfon tarjoaman kuvan mukaan toiminto löytyy Chats-valikosta nimellä Chat transfer. Siinä käyttäjä painaa Start-nappia, jonka jälkeen näytölle tulee QR-koodi, joka luetaan toisella laitteella.


Tämä tekee siirrosta nopeampaa ja kuluttaa vähemmän dataa, joten on varmasti tervetullut ominaisuus. Työkalua on jo löydetty beetaversiosta, joten se saapunee tavallisten käyttäjien saatavilla piakkoin.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki