AfterDawn logo

Nörttien jumaloima Babylon 5 -sarja tekemässä paluun (päivitetty 27.4.2023)

Petteri Pyyny Petteri Pyyny
1 kommentti

Vanhan koulukunnan nörttien keskuudessa vallitsee suuria kiistoja vaikkapa Star Trekin ja Star Warsin paremmuudesta. Mutta hyvin harva uskaltaa julkisesti olla eri mieltä siitä, että kenties kaikkien aikojen upein sci-fi -sarja luotiin 1990-luvulla. Nimittäin Babylon 5.

Vuosien 1993 ja 1998 välillä alunperin esitetty sarja on monen scifi-fanin muistojen kultaama ja sille ollaan toivottu jatkoa tavalla tai toisella jo yli 20 vuoden ajan.

Nyt vaikuttaa lupaavalta, sillä sarjan alkuperäinen luoja J. Michael Straczynski on vihjannut käytännössä suoraan Twitterissä, että "jotain isoa" on tapahtumassa Babylon 5:n ympärillä. Lisää kuulemma kuullaan ensi viikolla.


EDIT 27.4.2023: Kyseessä ei siis ole jo vuosia odotettu alkuperäisen Babylon 5 -sarjan uudelleenfilmatisointi, sillä Straczynskin mukaan reboot-projekti on limbossa käsikirjoitukseen liittyvien oikeusvääntöjen vuoksi.

Todennäköisin vaihtoehto on siis joko suora jatkumo alkuperäiselle Babylon 5 -sarjalle tai sarjan sivujuonnetta seuraava spin-off. Spin-offin mahdollisuutta vähentää tietysti se, että esitelty uusi logo ei sisällä viitteitä nimen muutoksesta tai laajennuksesta, kuten yleensä sivujuonien osalla tehdään.

1 KOMMENTTI

OneMember1/1

Viimevuonna oli toivoa että The CW tilaisi rebootin Babylon 5 sarjalle. Harmi ettei se edennyt puheita pidemmälle.
Straczynski on lievästi osottanut syyttävällä sormella Writers Guild of American suuntaan tässä asiassa.

Isona scifi-fanina odotan innolla mitä tulevan pitää.
Babylon 5 oli mahtava sarja!

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki