AfterDawn logo

Verottaja iski OnlyFans -tähtien tuloihin

Petteri Pyyny Petteri Pyyny

Yhdysvaltain veroviranomainen IRS on aloittanut tutkinnan useista OnlyFans-sisällöntuottajista, tarkoituksena selvittää, ovatko sisällöntuottajat maksaneet asiaankuuluvat veronsa Yhdysvaltoihin. OnlyFans on maailman suurin aikuisviihteen maksullinen sisältöpalvelu, joka itsessään toimii vain alustana - ja tarjoaa sisällöntuottajien hinnoitella palvelussa julkaistavat kuvat ja videot omatoimisesti.

Forbesin mukaan IRS:n verotarkastajat ovat tehneet kotietsintöjä tunnettujen OnlyFans-tähtien koteihin sekä jaelleet useille OnlyFans-kuuluisuuksille haasteet oikeuteen. Taustalla on tietysti epäilty verovilppi tai suoranainen OnlyFansista saaduista tuloista verojen kokonaan maksamatta jättäminen.

Suomessa verottaja seuraa kansalaisten pankkitilien liikennettä hyvinkin tarkasti - jopa liiankin tarkasti. Suomen veroviranomaisella on myös sopimuksia useiden hieman OnlyFansin liiketoimintaa muistuttavien alustayhtiöiden kanssa suorasta tietojen luovutuksesta: mm. Airbnb välittää tiedot kaikista tuloista suoraan Suomen verottajalle.


Verohallinnolla onkin oma sivu, jossa ohjeistetaan siitä, miten vaikkapa OnlyFansista, yhteistyökumppaneilta tai esim. Instagramista saadut tulot pitää ilmoittaa ja myös sen, miten niitä verotetaan. Käytännössä kaikki saatava raha on lähtökohtaisesti veronalaista tuloa, joka pitää ilmoittaa veroilmoituksessa - ja josta pitää maksaa verot, aivan samaan tapaan kuin ansiotuloistakin.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki