AfterDawn logo

ChatGPT Plugins julkistettiin - lentoliput, ostosvinkit ja paljon muuta suoraan tekoälyltä

Petteri Pyyny Petteri Pyyny

ChatGPT on tähän saakka ollut monella tavalla muusta maailmasta tietämätön tekoälysovellus. Ilmaiseksi käytössä oleva versio ChatGPT:stä pohjautuu valtavaan tietomäärään, joka sille on ladattu sisään loppuvuodesta 2021 - mutta mistään sen jälkeisestä tapahtumasta ChatGPT ei tiedä mitään, sillä se ei osaa hakea lisää tietoa ajantasaisilta verkkosivustoilta.

Nyt malli on muuttumassa ja varsin radikaalisti, kun ChatGPT on avannut API-ohjelmointirajapintoja ulkopuolisille tahoille. Ohjelmointirajapinnat toimivat tällä kertaa nimenomaan ChatGPT:lle päin, eli yritykset voivat tuoda ChatGPT:lle lisää toimintoja ja reaaliaikaista "ymmärrystä" maailmasta.

Konseptin nimenä on ChatGPT Plugins ja yksi mukana olevista kumppaneista on suomalaisillekin tuttu, ruotsalainen maksujätti Klarna. Klarnan laajennuksen avulla ChatGPT:ltä voi pyytää vaikkapa ideoita häälahjaan, kertoen hieman lahjan saajasta ja ChatGPT sen pohjalta tekee ehdotuksia tuotteista. Tuotteissa on myös suora linkki Klarnan tuotevertailuun, josta voi etsiä tuotetta myyviä kauppoja.

Toinen alkuvaiheessa mukaan hypännyt kumppani on Expedia, joka tunnetaan Suomessa kenties parhaiten sen omistamista Hotels.com ja Trivago -palveluista. Expedian laajennuksen avulla ChatGPT:tä voi pyytää suunnittelemaan lomamatkan, hankkimaan hotellivaraukset, varaamaan lennot ja suunnittelemaan myös matkalle sopivaa ohjelmaa. Kuten ChatGPT:n kanssa yleensäkin, pyyntöä voi täsmentää keskustelemalla ChatGPT:n kanssa ja neuvomalla sitä tarkemmin ehdotuksen edistyessä.Myös Yhdysvalloissa toimiva toinen matkustamiseen erikoistunut sivusto, Kayak, on mukana ChatGPT:n laajentumisessa. Se osaa löytää sopivia lentoja pyyntöjen mukaan. Eli vaikkapa "mihin Euroopan kohteisiin saisi lentoliput alle 200 eurolla pääsiäisenä Helsingistä" tuottaa vastauksen, jossa ChatGPT kertoo vaihtoehtoja - ja tarjoaa linkit suoraan lentojen varaussivustolle.

ChatGPT Plugins on vielä kokeiluvaiheessa ja rajoitettu pelkästään Yhdysvalloissa ja Kanadassa asuville maksullisen ChatGPT Plussan käyttäjille. Halukkaat suomalaiset voivat kuitenkin jo liittyä ChatGPT Pluginsin jonotuslistalle.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki