AfterDawn logo

Linus Tech Tips -YouTube-kanava kaapattiin

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen
1 kommentti

Yksi YouTuben suurimmista tekniikkaan keskittyvistä kanavista, Linus Tech Tips on joutunut pahantekijöiden kohteeksi. Kanava on toistaiseksi kadonnut kokonaan YouTubesta.

Hakkerit onnistuivat kaappaamaan tilin ja muuttivat sen nimeksi "LinusTechTipsTemp". Myös kanavan YouTube-tunnus muutettiin muotoon "@temporaryhandle".

Ennen kuin kanava katosi YouTubesta, kanavalla huijarit suoratoistivat kryptohuijausvideoita.

Myös LTT:n alaisuudessa toimiva TechQuickie-kanava on kokenut saman kohtalon ja kanavalla toistetaan myös huijausvideoita.

Toistaiseksi ei ole tietoa, miten hakkerit saivat kanavat haltuunsa tai mitä niille ja sisällölle tapahtuu.

Päivitys 24.3. klo 14.10. Linus Tech Tipsin kanavat palautuivat oikeille omistajille noin 24 tuntia myöhemmin.

Linus Tech Tipsin Linus Sebastian kertoo videolla tietoja tapahtuneesta. Hänen mukaansa hakkerointi johtui sähköpostiin tulleesta huijausviestistä ja sen sisältämästä haittaohjelmasta, joka kykeni saamaan haltuunsa selaimen evästetiedot sekä muita tietoja koneelta.


1 KOMMENTTI

OneMember1/1

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti LinusTechTips Forum
Linus has published a statement on Floatplane:

Regarding the YouTube channel hack, we are on top of it with Google's team now. Everything should be locked down and we are getting to the bottom of the attack vector with the (hopeful) goal of hardening their security around YouTube accounts and preventing this sort of thing from happening to anyone in the future.

You can expect a more detailed update on WAN Show at some point in the future. Not sure if it'll happen this week since this is still a developing situation.

The good news is that you can expect to get your LTT fix on Floatplane as usual.

Linus [/QUOTE:


Näin on informoitu Linusin foorumeilla.

EDIT: Tässä mallia miten vaarallisen tilanteen PDF:ksi naamioitu haitake voi tuottaa kun se saa käsiinsä sinun selaimen istuntotunnukset =(

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki