AfterDawn logo

Miksi kulutusluotto kannattaa kilpailuttaa?

SPONSOROITU ARTIKKELI SPONSOROITU ARTIKKELI

Kulutusluotto on arjen kulutukseen tarkoitettu vakuudeton laina. Kulutusluottoa voi hakea eri pankeilta ja rahoituslaitoksilta. Jokainen niistä päättää itsenäisesti lainatarjouksen koron ja muut kulut, joten sama hakija voi saada erilaisia tarjouksia eri luotonmyöntäjiltä. Kilpailuttaminen onkin ainoa tapa löytää niiden joukosta edullisin tarjous. Kilpailuttaminen on helpointa tehdä lainanvälittäjän kautta, joten hae kulutusluottoa täyttämällä yksi hakemus lainanvälittäjän sivuilla, ja he hoitavat kilpailuttamisen puolestasi. Olemme koonneet tähän juttuun tietoa kulutusluoton kilpailuttamisesta ja siitä, miten se tehdään. Mikäli olet harkinnut kulutusluottoa, kannattaa jatkaa lukemista.

Tavoitteena edullisimmat korot ja kulut

Kulutusluoton kustannukset koostuvat lainan korosta ja muista siihen liittyvistä kuluista. Jokainen luotonmyöntäjä määrittelee koron lainatarjoukseen itse. Vakuudettoman lainan korko määritellään yleensä hakijasta tehdyn riskien arvion perusteella. Mitä suuremman riskin luotonmyöntäjä katsoo ottavansa, sitä suuremmaksi lainan korko muodostuu. Vain kilpailuttamalla ja käymällä läpi eri tarjouksia voi löytää niiden joukosta edullisimman.


Lainan koron lisäksi lainaan liittyy usein muita kustannuksia. Tällaisia kustannuksia voivat olla esimerkiksi tilinhoitomaksu ja lainan avaamisesta veloitettava avauspalkkio. Myös näissä jokainen toimija hinnoittelee omat palvelunsa itse, joten eri toimijoiden välillä saattaa löytyä eroja. Luottotarjouksia vertaillessa kannattaa kiinnittää erityistä huomiota sen todelliseen vuosikorkoon. Tässä huomioidaan sekä luoton korkoprosentti että kaikki muut siihen liittyvät kustannukset. Se kertookin parhaiten luoton todellisista kokonaiskustannuksista.

Kilpailuttaminen kannattaa tehdä lainanvälittäjän kautta

Lainanvälittäjät tarjoavat palvelua, jonka kautta hakija pääsee kilpailuttamaan helposti ja nopeasti eri pankkeja ja rahoituslaitoksia. Lainanvälittäjä ei itse osallistu päätöksentekoon tai myönnä lainaa, vaan toimii vain välittäjänä. Lainanvälittäjän tarkoituksena on auttaa hakijaa löytämään täydellinen luotonmyöntäjä ja tarjous.

Hakijan osalta riittää, että täyttää yhden hakemuksen lainanvälittäjän sivuilla. Tämä hakemus välitetään jopa kymmenille pankeille ja rahoituslaitoksille, jotka voivat halutessaan tehdä hakijalle tarjouksen. Hakija pääsee käymään läpi eri luotonmyöntäjän tarjouksia ja valitsemaan niistä itselleen parhaiten sopivan. Hakemuksen täyttäminen lainavälittäjän sivuilla ei vielä sido mihinkään ja palvelu on hakijalle täysin maksuton. Kulutusluottoa miettiessä kannattaakin siis ehdottomasti suunnata ensin lainanvälittäjän sivuille.

Vain kilpailuttamalla voi saavuttaa säästöä

Vain kilpailuttamalla on mahdollista löytää edullisin tarjous. Erityisesti isommissa luotoissa ja pitkän laina-ajan kuluessa säästöä voi saavuttaa parhaimmillaan satoja tai jopa tuhansia euroja. Myös kuukausittainen maksuerä voi muodostua pienemmäksi, mikäli luoton korko ja tilinhoitomaksut ovat pienemmät. Tällöin luoton maksaminen ei rasita taloutta kohtuuttomasti ja sen saa maksettua helposti ajan kuluessa takaisin. Koska kulutusluoton kilpailuttaminen on helppoa ja se tuo selvää säästöä, se kannattaa ehdottomasti tehdä ennen luoton ottamista.


Kilpailuttamalla voi löytää itselleen sopivimman ja edullisimman tarjouksen. Jokainen pankki ja rahoituslaitos määrittää kulutusluoton koron ja muut kulut itse, joten sama hakija voi saada erilaisia tarjouksia eri pankeilta. Kulutusluoton kilpailuttaminen on helpointa tehdä lainanvälittäjän kautta. Lainanvälittäjä auttaa löytämään parhaan tarjouksen helposti ja nopeasti.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki