AfterDawn logo

TikTok harkitsee maksumuuria: euro videolta, rahat videoiden tekijöille

Petteri Pyyny Petteri Pyyny
1 kommentti

Rakettimaiseen suosioon noussut kiinalainen lyhytvideopalvelu TikTok suunnittelee tapoja, joilla se saisi pidettyä suosituimmat videoiden tekijät alustallaan.

Kilpailija YouTube on epätoivoisesti koettanut saavuttaa TikTokia, epäonnistuen yrityksissään vuosien mittaan pahasti. Mutta YouTubella on yksi houkutin, johon TikTok ei ole onnistunut riittävästi vastaamaan: se maksaa videoiden tekijöille selkeästi enemmän rahaa.

Nyt TikTok suunnittelee muuttavansa toimintaansa parillakin tavalla. Mielenkiintoisin kokeilu on ehdotettu maksullisten videoiden tuominen osaksi palvelua. Videon tekijä voisi halutessaan siirtää jotkut videonsa ns. kovan maksumuurin taakse ja yhden videon katselu voisi maksaa jopa euron verran. Maksullisista videoista kerätyistä rahoista suurin osa menisi suoraan videon tekijälle.

Toinen, mutta kenties sitäkin enemmän meteliä videoiden tekijöiden keskuudessa aiheuttava ehdotus on nykyisen palkitsemisjärjestelmän uusiminen.

Nykyinen TikTokin Creator Fund maksaa osuuden TikTokin keräämistä mainostuloista ohjelmassa mukana oleville videoiden tekijöille. Ongelma on, että tekijöiden mukaan korvaukset ovat todella vähäisiä.


Yhtiö harkitseekin muuttavansa Creator Fundia siten, että siihen mukaan päästäkseen kanavalla pitäisi olla 100 000 tilaajaa nykyisen 10 000 sijaan. Tällöin kaikkein suosituimmille tekijöille, eli heille, ketkä ohjelmaan ylipäätään pääsevät mukaan, jäisi isompi siivu jaettavasta rahapotista.

Häviäjiä olisivat tietysti ne tilit, joilla on yli 10 000 tilaajaa, mutta alle 100 000 tilaajaa. Uudessa mallissa kyseiset tilit eivät tienaisi TikTokin kautta lainkaan tuloja.

Uutislähteiden mukaan TikTok olisi uudistamassa Creator Fundin sääntöjä jo maaliskuussa joillain markkina-alueilla.

P.S. Olethan ottanut seurantaan jo AfterDawnin TikTok-kanavan?

1 KOMMENTTI

DeNiWar1/1

Tarvitseeko olla suuri ennustaja jos arvaa että suurin osa tiktokkaajan yleisöstä saattaa kaikota jos joutuu maksamaan euron jokaisesta 15sek-3min videosta . . .

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki