AfterDawn logo

Opera-selaimen ChatGPT:llä toimiva ominaisuus tekee tiivistelmän verkkosivustojen artikkeleista

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen

Tekoäly on tällä hetkellä hurjassa nosteessa, sillä tätä hyödyntäviä palveluita ja nettisivustoja ilmestyy tasaiseen tahtiin. Viimeisin julkistus tekoälyyn liittyen on tullut Opera-selaimen osalta, joka saa kätevän toiminnon pitkien artikkeleiden ja verkkosivustojen lukemiseen.

Operan ominaisuus kulkee nimellä Shorten (lyhentää). Selaimen yläreunassa on Shorten-painike, jota painamalla selaimen vasemman reunan sivupalkkiin ilmestyy näkymä tekoälyn luomasta tiivistelmästä.

Tiivistelmästä vastaa lyhyessä ajassa suosioon noussut ChatGPT, jota esimerkiksi Microsoft hyödyntää uudessa Bing-hakukoneessaan.

Operan tiivistelmätoiminto ei vielä ole saatavilla, mutta se tulee käyttöön pian. Lisäksi Opera kertoo blogikirjoituksessa, että kyseinen toiminto ei jää ainoaksi toiminnoksi, vaan tekoälyä tullaan hyödyntämään selaimessa myös muilla tavoin. Tarkempia tietoja ei kuitenkaan vielä paljastettu.


Muutamia päiviä sitten myös Google kertoi omasta tekoälystään, joka haastaa ChatGPT:n. Googlen Bard-chatbotti tulee lähiviikkojen aikana kaikkien käyttöön.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki