AfterDawn logo

Google Mapsin uusi näkymä mahdollistaa kaupunkien ja paikkojen katselun kolmiulotteisena

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen

Google on julkaissut Maps-karttapalveluun uusia ominaisuuksia. Luvassa on esimerkiksi uusi kolmiulotteinen näkymä, joka mahdollistaa kaupunkien ja paikkojen tarkastelun uudella tavalla.

Uusi näkymä hyödyntää tekoälyä, joka yhdistää miljardeja Street View- ja ilmakuvia luodakseen rikkaan, digitaalisen maailmanmallin. Tuon päälle yhdistetään vielä hyödyllisiä tietoja, kuten sää, liikenne ja kuinka vilkas paikka on.

Näkymässä voi esimerkiksi tiettyä paikkaa tai rakennusta katsella eri kuvakulmista ja tämän avulla voi esimerkiksi tutkia etukäteen, missä paikan sisäänkäynnit sijaitsevat.

Google maps kolmiulotteinen näkymä

Näkymässä on myös liukusäädin, jonka avulla voi katsoa, miltä alue näyttää eri vuorokaudenaikoina ja millainen sää tulee olemaan.


Nälän yllättäessä näkymässä voi katsoa, missä lähimmät ravintolat ovat ja näiden ravintoloiden sisälle voi jopa katsoa.

Google maps kolmiulotteinen näkymä ravintolan ovelta sisäänpäin

Tuettuja kaupunkeja on aluksi vain Lontoo, Los Angeles, New York, San Francisco ja Tokio. Seuraavien kuukausien aikana valikoimaan tulee muun muassa Amsterdam, Dublin, Florence ja Venetsia.

Mapsiin on luvassa myös muita uudistuksia.

Sisänavigointi laajenee yli 1000 uudella lentokentällä, rautatieasemalla ja ostoskeskuksella. Sähköautot, joissa on käytössä Googlen palvelut, saavat Mapsiin ominaisuuden, joka ehdottaa latauspaikkoja ja auttaa löytämään 150 kW tai tehokkaammat suurteholatauspisteet.

Lue myös: Google Maps ehdottaa nyt rahaa säästäviä autoreittejä Suomessa.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki