AfterDawn logo

Samsungin ensimmäinen litteä Mini-LED-pelinäyttö tulee saataville helmikuussa

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen

Samsung on julkaissut tänään maailmanlaajuisesti Odyssey Neo G7:n (mallinimi: G70NC), joka on sen ensimmäinen litteä Mini-LED-malli Odyssey-valikoimassa.

Kooltaan Odyssey Neo G7 43-tuumainen ja siinä käytetään 4K-resoluutiota (3 840 x 2 160) kirkkauden yltäessä 400 nitiin. 144 hertsin virkistystaajuus ja 1 millisekunnin (MPRT) vasteaika varmistavat nopean ja tasaisen vasteen. Lisäksi näytöstä löytyvät VESA Display HDR600 ja HDR 10+ -sertifikaatit ja FreeSync Premium Pro.

Odyssey Neo G7 hyödyntää monien muiden Samsungin pelinäyttöjen tapaan Quantum Matrix -teknologiaa, joka käyttää Quantum Mini LEDejä. Samsungin mukaan tekniikka tarjoaa täyteläisemmän mustan, laajemman väriavaruuden ja enemmän yksityiskohtia jopa hämärissä peliympäristöissä.

"Pelimonitorimarkkina kasvaa, ja pelaajat toivovat entistä enemmän ominaisuuksia näytöiltään. Paremman pelikokemuksen lisäksi rakennamme uusia älykkäitä ominaisuuksia näytöillemme, jotka tarjoavat pelaajille all-in-one-ratkaisun teknologialle ja viihteelle. Innovaatioidemme ansiosta pelaajat voivat uppoutua peleihinsä visuaalisen suorituskyvyn avulla, joka lisää voimakkaita tunnekokemuksia", kertoo Ossi Luoma, Samsung Suomen IT-tuotteiden myyntipäällikkö.

Yhteydet pelikoneeseen ja konsoleihin onnistuvat yhden DisplayPort- ja kahden HDMI 2.1 -liitännän kautta. Lisäksi näytöstä löytyvät sisäänrakennettuna Wifi ja Bluetooth. Näitä voi hyödyntää vaikkapa ohjaimen liittämiseen, sillä näytössä on myös Smart Hub -ohjelmisto, joten esimerkiksi pilvipelaaminen onnistuu ilman konetta.

Odyssey Neo G7 tulee Pohjoismaissa saataville helmikuusta 2023 alkaen. Laitteen suositushinta on 1 399 euroa.

Samsung esitteli tammikuun CES -messuilla 57-tuumaisen Odyssey Neo G9 -pelinäytön, jossa on 7680 x 2160 -tarkkuus ja korkeampi 240 hertsin virkistystaajuus kaarevassa muodossa. Tämän näytön hintatietoja ei vielä ole paljastettu, mutta oletettavasti tämäkin Suomessa jossain vaiheessa nähdään.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki