AfterDawn logo

Olympialaiset näkyvät Ylellä vuoteen 2032 asti - vuodesta 2026 alkaen entistä laajemmin lajeja

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen

Yle tiedottaa hankkineensa olympiaoikeudet vuosille 2026 - 2032.

Kansainvälisen olympiakomitean (IOC) kanssa solmittu sopimus kattaa kesä- ja talviolympialaisten kaikki mediaoikeudet. Yle oli mukana Euroopan yleisradiounionin (EBU) jäsenmaiden jättämässä yhteistarjouksessa, ja oikeudet myönnettiin Euroopassa EBU:lle ja Warner Bros. Discoverylle.

Tuore sopimus kattaa esitysoikeudet kaikkiin olympialaisten lajeihin. Tämä tarkoittaa, että Yle näyttää vuodesta 2026 alkaen olympialaisten jääkiekon, koripallon ja vesiurheilun.

"Tämä on meille hieno päivä. Yle on ollut tiiviisti mukana pitkissä neuvotteluissa olympiaoikeuksien palauttamiseksi julkisen palvelun mediayhtiöille Euroopassa. Juuri tämänkaltaisia sisältöjä suomalaiset meiltä odottavat", iloitsee Ylen Urheilu ja tapahtumat -yksikön johtaja Panu Pokkinen.

Sopimus kattaa Milano-Cortinan 2026 talviolympialaiset, Los Angelesin 2028 kesäolympialaiset, Brisbanen 2032 kesäolympialaiset sekä vuoden 2030 talviolympialaiset, joiden järjestäjä ei ole vielä selvillä.


Lisäksi Ylellä on jo aiemmin hankitut oikeudet seuraaviin, Pariisissa 2024 järjestettäviin kesäolympialaisiin yhdessä Discoveryn kanssa.

Olympialaisten välittäminen yleisölle kuuluu Ylen ydintehtäviin, ja kisat ovat valtioneuvoston listalla yhteiskunnallisesti merkittävistä tapahtumista, jotka tulee televisioida vapaasti katseltavilla tv-kanavilla suomalaisille.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki