AfterDawn logo

Netflixiin jättimuutos: Aloittaa suorat lähetykset

Petteri Pyyny Petteri Pyyny

Netflix on tietoisesti pysytellyt kaikki nämä vuodet erossa suorista lähetyksistä, vaikka ne ovatkin niitä viimeisiä suuria lineaatisen television voimavaroja. Eli yhtiö ei ole alkanut kilpalaulantaan urheiluoikeuksista tai suurista konserteista.

Nyt asiat ovat kuitenkin muuttumassa, vaikkakin pienimuotoisempana kokeiluna. Koomikko Chris Rock saa kunnian juontaa Netflixin historian ensimmäisen suoran lähetyksen alkuvuodesta 2023.

Luonnollisesti kyseessä on Chris Rockin komediatapahtuma, mutta kokeilu saattaa hyvinkin olla Netflixin suorien lähetysten ensimmäinen askel, jos kokeilu onnistuu.

Kilpailijat, kuten Disney+ ovat jo suoraan tai tytäryhtiöidensä kautta suuria live-lähetysten toimijoita, joten tässä suhteessa Netflix lähtee kisaan takamatkalta - jos lähtee lopulta ollenkaan.

Täysin suorat lähetykset asettavat tietysti myös omat haasteensa myös verkon infrastruktuurille. Netflixillä on ollut jo vuosien ajan Open Connect ratkaisu verkko-operaattoreille, kuten vaikkapa Telialle, DNA:lle ja Elisalle.


Open Connectin avulla Netflixin suosituimmista sisällöistä on tehty kunkin operaattorin omassa verkossa olevalle palvelimelle kopiot, jolloin Netflixin katselu tapahtuu pääosin operaattorin omassa verkossa. Näin vältytään sekä verkon kyykkäämiseltä sekä operaattorien kannalta myös yhteysmaksuilta muihin runkoverkkoihin.

Suoriin lähetyksiin Open Connectin tyylinen välimuistipalvelin ei sellaisenaan sovi, vaikkakin esim. multicast -tekniikalla sitä voidaankin osittain hyödyntää.

Lähde: Netflixin lehdistötiedote

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki