AfterDawn logo

MobilePay ja Vipps yhdistyivät

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen

Mobiilimaksuyritykset MobilePay ja Vipps yhdistyivät virallisesti, kun kymmenen päivää sitten EU:n kilpailuviranomaiset antoivat tälle hyväksyntänsä. Mukana piti olla myös OP:n omistama Pivo, mutta Euroopan Unionin kilpailuviranomaiset arvioivat, että yrityskaupalla olisi aiheutettu vahinkoa etenkin Suomen markkinalla.

MobilePayn ja Vippsin yhdistymisen myötä uusi yritys on nimeltään Vipps MobilePay. MobilePay on Suomessa suosittu, joten Suomessa jatketaan edelleen MobilePayn nimellä.

Vippsin ja MobilePayn piiriin kuuluu jo nyt liki 11 miljoonaa käyttäjää ja yli 400 000 maksupistettä ja verkkokauppaa. Maksutapahtumia tehdään vuosittain noin 900 miljoonaa.


Uuden yrityksen tavoitteena on tehdä mobiilimaksamisesta entistä yksinkertaisempaa ja käyttäjäystävällisempää. Lisäksi pyrkimyksenä on luoda Euroopan paras ja kattavin mobiililompakko.

Merkittävin muutos yhdistymisessä on se, että toiminnoissa siirrytään käyttämään Vippsin alustaa. Kaikki maksamisen ratkaisut, käyttäjät ja yritysasiakkaat tulevat toimimaan samalla alustalla.

Tarkkaa aikataulua siirtymisestä ei kuitenkaan ilmoitettu.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT