AfterDawn logo

YouTube sai uudistuksia: tummempi tumma teema, tunnelmavalaistus ja muuta

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen

YouTuben uudistettu ulkoasu on saanut inspiraatiota televisiosta. Lisäksi käyttöliittymään tuodaan muutamia uusia ominaisuuksia, kerrotaan YouTuben blogissa.

YouTuben uusi elokuvamainen tunnelmavalaistus on saanut vaikutteita television ruudusta, joka valaisee pimeän huoneen. Tunnelmavalaistu luo samanlaisen efektin heijastamalla videon värejä videon ylä- ja alapuolelle.

Tunnelmavalaistus toimii vain tumman tilan kanssa, joka nyt muuttuu tumman harmaasta tummemmaksi.

Tunnelmavalaistus on käytettävissä selaimella ja mobiilisovelluksessa. Sen voi myös erikseen laittaa pois päältä (Asetukset - Elokuvatila).

Tummempi tumma tila tulee myös televisioille.

Uusi ulkonäkö uudistaa YouTuben painikkeita. Videon alapuolella näkyvät painikkeet ovat nyt pillerimäisiä. Lisäksi esimerkiksi YouTuben tilaus-painike ei ole enää punainen ja on nyt selkeämmin saatavilla.

YouTuben ulkonäkö puhelimella ennen ja jälkeen

YouTuben sovellus ennen ja jälkeen


Lisäksi mobiilisovellus saa pari uudistusta.

Jo aiemmin Premium-käyttäjien testattavissa ollut nipistämällä zoomaaminen on nyt kaikkien käytettävissä. Ominaisuuden avulla näkymää voi lähentää ja loitontaa nipistämällä, kun videota katsoo koko näytön tilassa.

Mobiilisovelluksessa on myös tarkka etsintä, jonka avulla tietyn kohdan löytäminen videosta käy helposti.

Tarkkaa etsimistä varten klikkaa ensin näyttöä, jolloin videon etemispalkkki tulee esille. Vedä liukusäädintä eli punaista pistettä ylös. Tämän jälkeen etemispalkin alapuolelle tulee rivi pikkukuvia, joita voi kelata pyyhkäisemällä.

Uusi ulkonäkö ja ominaisuudet tulevat saataville seuraavien viikkojen aikana kaikille. Itsellä jo mobiilisovellus päivittyi.

Katso myös: Näin käytät YouTubea tehokkaasti tietokoneella näppäinyhdistelmillä.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki