AfterDawn logo

Nokialta 60 euron Android TV -tikku Full HD -tarkkuudella

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen

Nokia-brändiä hyödyntävä itävaltalainen StreamView on tuonut Suomessa myyntiin 59,99 euron Android TV -käyttöjärjestelmää käyttävän Nokia Streaming Stick 800 -tikun, joka julkaistiin ensimmäisillä alueilla jo kesän aikana.

Samaiselta yritykseltä löytyy myös pari vuotta sitten julkaistu Nokia Streaming Box 8000 -laite, mutta Streaming Stick 800 on yksinkertaisempi.

Streaming Box 8000 kooltaan suurempi ja se liitetään HDMI-kaapelin avulla television HDMI-porttiin. Laitteessa on myös muita liitäntöjä ja se kykenee 4K-tarkkuuteen.

Streaming Stick 800 puolestaan kytketään suoraan television HDMI-porttiin ja se tukee korkeintaan Full HD -tarkkuutta.

Streaming Stick 800:n sisällä on Amlogic S805X2 -piiri eli laite tukee AV1-videokoodekkia. Samainen piiri löytyy myös Googlen tuoreesta Chromecast with Google TV (HD) -laitteesta, jonka kanssa Streaming Stick 800 vahvasti kilpailee.

Streaming Stick 800:n sisällä on 1 gigatavua RAM-muistia ja 8 gigatavua tallennustilaa. Googlen laitteessa on 1,5 gigatavua RAMia.


Streaming Stick 800 hyödyntää Android TV -järjestelmää, joka perustuu Android 11 -versioon. Googlen laitteessa on uudempi Android 12 -versio ja Google TV.

Nokia Streaming Stick 800 yhdessä kaukosäätimen kanssa

Nokian laitetta ohjataan mukana tulevalla taustavalaistulla kaukosäätimellä, jossa on esimerkiksi omat painikkeet YouTubelle, Netflixille, Prime Videolle ja Disney+:lle.

Laite tukee myös Wifi-yhteyttä ja Chromecastia, jolla sisältöä voi toistaa televisiolle puhelimesta.

Streaming Stick 800 maksaa 59,99 euroa ja se on saatavilla StreamViewin verkkokaupasta.

Chromecast with Google TV (HD) puolestaan maksaa 43 euroa. Mukana kilpailussa on myös pari vuotta vanha Xiaomi Mi TV Stick, jota saa noin 50 eurolla.

Lue myös:

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki