AfterDawn logo

YouTube esitteli uudet Twitteriltä kopioidut handle-tunnukset

Matti Robinson Matti Robinson

YouTube on tänään kertonut uudesta ominaisuudesta, jonka on määrä helpottaa YouTube-tuottajien arkea. Uudistuksen myötä YouTube-käyttäjät voivat hakea omaa handle-tunnusta, jonka avulla kanava ja sen sisältämät videot ovat helpommin löydettävissä.

YouTube on kopioinut ominaisuuden käytännössä Twitteriltä. Uniikeissa tunnuksissa käytetään jopa at-etuliitettä (@). Niinpä esimerkiksi AfterDawnin tunnus voisi olla "@afterdawn". Osoitteessa ne puolestaan toimivat suoraan YouTube-verkko-osoitteeseen liitettäessä, muodossa "youtube.com/@afterdawn".

Uudella ominaisuudella YouTube pyrkii parantamaan YouTubeen videoita tuottavien näkyvyyttä, sillä joillakin YouTube-käyttäjillä tunnukset voivat olla pitkiä ja vaikeaselkoisia. Handle-tunnusta tullaan jatkossa käyttämään muutenkin yhteisöissä, jolloin tunnisteena toimii handle, eikä esimerkiksi tilin nimi.

Tilin nimi ei tule katoamaan minnekkään, ja YouTuben tutut verkko-osoitteet toimivat totutusti, joten uusia osoitteita ei tarvitse opetella, jos niin ei halua.


Handlet saapuvat käyttöön tulevien viikkojen aikana. Mikäli marraskuun 14. päivään mennessä ei ole varannut handlea, se lisätään automaattisesti. Mikäli käyttäjällä on henkilökohtainen URL-osoite YouTubessa, oletuksena YouTube varaa sen myös handle-tunnukseksi, mutta se on myös mahdollista vaihtaa. Mikäli henkilökohtaista URL-osoitetta ei ole, niin handle mahdollistaa profiloitumisen.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki