AfterDawn logo

Roomba i3 uudistui vieläkin paremmaksi, päivitys toi paremmat karttaominaisuudet

Petteri Pyyny Petteri Pyyny

Roomban nykymalliston edullisimpiin robotti-imureihin lukeutuva Roomba i3 keräsi viime vuoden arvostelussamme erittäin hyvät arvosanat. Nyt edullinen työjuhta on uudistunut ohjelmistopäivityksen ansiosta vieläkin paremmaksi.

Arvostelussamme Roomba i3 ja sen rinnakkaismalli Roomba i3+ saivat moitteet lähinnä rampautetuista kartoistaan. Tuolloin Roomba i3/i3+ ei osannut käyttää karttoja käytännössä millään järkevällä tavalla hyväkseen, vaan kartat olivat vain tilannekuva viimeksi tehdystä siivouksesta.

Kesän alussa Roomban valmistaja iRobot kuitenkin laittoi hiljalleen jakeluun ohjelmistopäivityksen, joka korjasi tilannetta merkittävästi.

Ohjelmistopäivitys on useiden käyttäjiltämme tulleiden viestien mukaan saapunut hiljattain myös Suomeen. Jos päivitys ei ole vielä omassa robotissasi, kannattaa tarkistaa päivityksen saatavuus iRobot Home -sovelluksen kautta.

Uusi ohjelmistopäivitys lisäsi Roomban malleihin i3, i3+, i4, i4+, i5 ja i5+ muokattavat kartat. Käytännön tärkein hyöty on se, että nyt kartat pysyvät muistissa ja karttoihin voi tehdä huonejakoja. Eli uuden päivityksen myötä Roomban voi komentaa halutessaan siivoamaan vain tietyn huoneen - aiemmin vaihtoehtona oli vain siivota koko se alue mihin Roomba pääsi käsiksi.

Päivityksen myötä Roomba i3 -sarja ottaa ison harppauksen lähemmäs kalliimpia sisaruksiaan. Erojakin toki jää, sillä mm. no-go -alueet eivät edelleenkään ole tuettuina. No-go -alueet ovat siis alueita, jotka voi kartalla erikseen määrätä sellaisiksi, joihin robolla ei ole mitään asiaa.

Mutta noin 200 euron hinnalla myytävä Roomba i3 ja sen noin 500 eurolla myytävä sisarmalli Roomba i3+ muuttuivat päivityksen myötä vieläkin paremmiksi hinta/laatu-suhteeltaan.


Kalliimmissa Roomban malleissa on toki tarjolla sitten lisää toiminnallisuuksia: täydet viisi tähteä arvostelussamme napannut Roomba i7 tarjoaa mm. no-go -alueet ja useamman kerroksen kartat. Ja aivan ylimmältä huipulta löytyvä Roomba j7 lyö tiskiin vielä tekoälypohjaisen esteiden väistelyn.

P.S. Kuten Roomban mallien eroista kertovassa artikkelissamme olemme kuvanneet, Roomba i4/i4+ on täsmälleen sama tuote kuin Roomba i3/i3+.

Roomba i5/i5+ on puolestaan aavistuksen verran Roomba i3:sta monipuolisempi ominaisuuksiltaan. Kyseinen malli saapui testiimme syyskuussa 2022 ja arvostelun tuloksia on syytä odottaa loppuvuodesta.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki