AfterDawn logo

Google lopettaa Chromebookien valmistuksen - ei lopulta isokaan ongelma

Petteri Pyyny Petteri Pyyny

Google lisäsi jälleen yhden oman tuotteensa ikoniseksi, valtavaksi kasvaneeseen "Googlen tappamat tuotteet" -listaan. Yhtiön omien ChromeOS -kannettavien eli Chromebookien tarina päättyy tältä erää tähän.

Yhtiön omat Chromebookit ovat kulkeneet nimellä Pixelbook ja ne ovat toimineet eräänlaisena malliesimerkkinä muille valmistajille siitä, miten Chromebook -kannettavia pitäisi tehdä.

Mutta Chromebookien maailma alkaa olemaan monessa mielessä valmis. Chromebookeja valmistavat käytännössä kaikki PC-valmistajat, markkina on vuosi vuodelta kasvanut harppauksin eteenpäin ja mm. peruskouluissa Chromebookit ovat jo valtavan yleisiä työkaluja.

Eli tarve Googlen omalla brändillä valmistetulle Chromebookille on käytännössä kadonnut: muut yhtiöt osaavat jo homman ja kehittävät markkinaa omilla toimillaan vuosi vuodelta eteenpäin.

Pixelbookin lakkautuksen arvioidaan olevan osittain myös puhtaasti säästökeino Googlelle. Uhkaavan maailmanlaajuisen taantuman hengittäessä niskaan, myös teknologiajätit ovat karsineet rankalla kädellä sellaisia projektejaan, jotka eivät välttämättä ole yhtiön aivan ydinliiketoimintaa.


Google julkisti myös hiljattain ChromeOS Flex -konseptin, jonka avulla lähes mihin tahansa vanhaan läppäriin voi halutessaan asentaa ChromeOS:n. ChromeOS Flex tulee todennäköisesti kasvattamaan ChromeOS:n markkinaosuutta tulevina vuosina omalta osaltaan, kun vanhoille tietokoneille löytyy uusi, hieman kevyempi elämä.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki