AfterDawn logo

Gigantti rakentaa sähköautojen latausverkon

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen

Kodinelektroniikkaketju Gigantti lähtee rakentamaan sähköautojen latausverkkoa myymälöihinsä yhteistyössä Virran kanssa. Rakentaminen aloitetaan loppusyksystä.

Gigantti kertoo, että ensimmäiset sähköautojen latauspisteet otetaan käyttöön loppuvuodesta Gigantin Vantaan Tammiston, Espoon Lommilan ja Raision myymälöiden yhteydessä.

Myös kolme muuta myymälää saa latauspisteet tämän vuoden aikana, mutta näistä Gigantti tiedottaa myöhemmin syksyllä.

Gigantilla on tällä hetkellä valtakunnallisesti 21 Gigantti Oy:n alaista ja 20 kauppiasvetoista myymälää. Uudet, Helsingin kauppakeskus REDin ja Klaukkalan myymälät avautuvat syksyllä.


Yhteistyötä Gigantti tekee Virran kanssa. Latauslaitteet ovat kotimaisen Kempowerin valmistamia.

"Virralla on ilo toimittaa Gigantille kokonaisvaltainen latausratkaisu Powered by Virta -konseptilla. Latauslaitteet tullaan brändäämään tuttuihin Gigantin väreihin, mutta käyttäjälle laitteet toimivat samoilla Virta-tunnuksilla kuin kymmenet tuhannet muutkin latauspisteet Euroopassa. Lataustoiminta tulee siten osaksi avointa järjestelmää mahdollistaen latauksen vaivattomasti muissakin kohteissa", kommentoi Virran latausverkoston maajohtaja Aleksi Patana.

Sähköautojen latauspisteet yleistyvät Suomessa hyvää tahtia. Esimerkiksi ABC-latausasemia on vuoden loppuun mennessä jo yli 150 kappaletta ja K-Lataus kattaa vuoden lopussa noin 200 asemaa ympäri Suomen.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki