AfterDawn logo

K-Lataus -verkosto laajenee vuoden aikana selvästi – suunnitelmissa 100 uutta asemaa

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen

K-Auton ylläpitämä sähköautojen K-Lataus -latausverkosto ylitti alkuvuodesta yli 100 aseman rajan ja kattaa tällä hetkellä 107 asemaa. Alkuvuodesta myös luvattiin, että tämän vuoden aikana uusia asemia avataan "merkittävästi enemmän" kuin viime vuonna. Nyt näitä suunnitelmia on tarkennettu.

K-Lataus kattaa vuoden lopussa noin 200 asemaa ympäri Suomen. Suunnitelmissa on siis rakentaa 100 asemaa tämän vuoden aikana.

Suunnitelmissa on avata sekä täysin uusia asemia että päivittää vanhoja suosittuja asemia. K-Auto panostaa etenkin pika- ja suurteholatauspisteisiin. K-Auton mukaan tällä hetkellä asemilla on yhteensä 332 peruslatauspistettä ja 149 pika- ja suurteholatauspistettä. K-Auto kertoo, että kaikki asemilta ladattava sähkö tuotetaan kotimaisella tuulivoimalla.

Vuoden aikana K-Lataus laajenee monille uusille, asiakkaiden toiveissa olleille paikkakunnille. Näitä ovat muun muassa Loimaa, Jämsä, Pori ja Keminmaa. Kuhunkin asennetaan 200 kW:n tehoiset latauslaitteet, joissa voi ladata neljää autoa samanaikaisesti. Uusien asemien lisäksi uudistetaan useita vanhempia kohteita erityisesti pääkaupunkiseudulla.


Vuoden aikana K-Lataus-asemilla otetaan käyttöön myös kaksi kokonaan uutta teholuokkaa. Kesällä asennetaan ensimmäiset 100 kW:n tehoiset latauslaitteet ja kesän jälkeen 300 kW:n tehoiset, kuudella latauspisteellä varustetut suurteholatausasemat.

K-Auto kertoo, että K-ruokakauppojen yhteyteen rakennettavien uusien asemien lisäksi K-Lataus-asema löytyy jatkossa myös yhä useamman K-Raudan yhteydestä.

"Rautakaupoissa latausmahdollisuuksia on ollut toistaiseksi tarjolla vähemmän. Monille asiakkaille auton lataus on rautakaupassa asioidessa kuitenkin yhtä tärkeä lisäpalvelu kuin ruokakaupassa käydessä. Rakentamalla latausasemia K-Raudoille palvelemme jatkossa yhä laajempaa asiakaskuntaa", kertoo K-Latauksesta vastaava johtaja Tom von Bonsdorff.

S-ryhmän vastaava latausasemaverkosto laajenee lähes samaa tahtia. S-ryhmä tiedotti huhtikuussa, että tämän vuoden aikana ABC-latausasemia rakennetaan yli 100 kappaletta ja vuoden lopussa niitä on yhteensä yli 150 kappaletta.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki