AfterDawn logo

S-ryhmän ABC-latausverkosto laajenee - vuoden 2022 aikana yli sata uutta sähköautojen latausasemaa

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen

S-ryhmän valtakunnallinen sähköautojen latausasemaverkosto sisälsi viime vuoden lopulla 50 asemaa. Tämän vuoden aikana määrä kasvaa merkittävästi, sillä vuoden loppuun mennessä ABC-latausasemia on S-ryhmän toimipaikkojen yhteydessä arviolta jo yli 150 kappaletta.

Parhaillaan ABC-latausasemia on rakenteilla yli 40 kappaletta. Lisäksi suunnitteilla on yli 70 asemaa, jotka avataan eri puolille Suomea kuluvan vuoden aikana. Uusia ABC-latausasemia avataan Prisma-, S-market-, Sale- ja Alepa-myymälöiden, ABC-asemien ja Sokos Hotellien yhteyteen.


Jokaisella ABC-latausasemalla on useampi latauspiste, joilla vastataan kasvavaan ladattavien autojen määrään. Autoalan ennusteen mukaan vuonna 2030 Suomen teillä liikkuu jo noin 740 000 ladattavaa henkilöautoa. Tällä hetkellä niitä on hieman yli 100 000 kappaletta.

"Verkostomme tulee olemaan tämän vuoden lopussa kolminkertainen verrattuna vuoden 2021 lopun tilanteeseen. Näin ollen ABC-latausasemia tulee olemaan vuoden lopussa arviolta jo yli 150 ja niissä yli 1000 latauspistettä", kertoo ABC-latauksesta vastaava Olli Tervonen SOK:lta.

ABC-latauksen asiakkaat toivovat latausasemille erityisesti teho- ja suurteholatureita. Tervosen mukaan näitä tullaan rakentamaan merkittävästi eri puolilla Suomea.

"Ensimmäinen ABC-latausasema avattiin huhtikuun 2021 lopussa. Olemme jo vajaassa vuodessa rakentaneet yli 200 teho- ja suurteholatauspistettä. Tulemme kuluvan vuoden aikana lisäämään näiden latauspisteiden määrää merkittävästi eri puolilla Suomea", Tervonen iloitsee.

Ensimmäiset ABC-latauspisteet avattiin vuoden 2021 keväällä. S-ryhmän tavoitteena on, että ABC-latausasemia on noin 1000 kappaletta vuoden 2025 alussa.


S-ryhmän latausasemaverkosto kilpailee K-Latauksen kanssa, joka sai täyteen yli 100 aseman määrän helmikuun aikana.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki