AfterDawn logo

Instagram muuttuu .. Twitteriksi? Pelkkää tekstiä sisältävät sisällöt kokeilussa

Petteri Pyyny Petteri Pyyny

Instagram on ollut viimeiset vuodet kenties netin tunnetuin "varas": palveluun on kopioitu härskisti toimintoja kilpailevista alustoista sellaisella tahdilla, että heikompaa hirvittää. Nyt vaikuttaa siltä, että Instagram haluaa siivunsa myös Twitterin käyttäjäkunnasta.

Instagramin tarinathan ovat suoraan kopioitu idea Snapchatista, kun taas kelat on napattu palveluun TikTokista. Joten täysin looginen askel onkin tuoda Instagramiin mukaan myös pelkkää tekstiä sisältävät julkaisut.

Instagramin uusi toiminto, Instagram Notes, on jo rajatulla käyttäjäkunnalla kokeilussa. Notesit ovat äärimmäisen lyhyitä, vain 60 merkkiä sisältäviä tekstipäivityksiä. Noteseihin ei voi kytkeä lainkaan kuvia tai videoita mukaan.

Meneillään olevassa kokeiluvaiheessa Notesit eivät näy päivityksinä Instagramin syötteessä, vaan niille on varattu oma "karusellinsa" syötteen yläreunasta, johon kaikkien käyttäjän seuraamien tilien uudet notes-julkaisut tulevat näkyviin. Ilmeisesti myös seuraajien viestilaatikkoon tullaan tuomaan notes-muistiinpanojen näkyvyys, jollain kulmalla.


Kokeilu on äärimmäisen rajatulla käyttäjäkunnalla käytössä ja siihen ei voi hakea mukaan erikseen. Nähtäväksi jää, tulevatko tekstipäivitykset tarjolle kaikelle kansalle - ja milloin. Siirtymä olisi varsin mielenkiintoinen visuaalisuudestaan tunnetulle Instagramille. Mutta toisaalta, Facebookin (eli Metan) omistuksessa Instagramista onkin tullut vuosien mittaan alusta, johon ollaan ympätty mukaan kaikkea mahdollista, joka pitäisi sen mukana taistelussa ihmisten ruutuajasta.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki