AfterDawn logo

Xiaomi julkaisi 649 euron Electric Scooter 4 Pro -sähköpotkulaudan 45 kilometrin kantamalla

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen

Teknologiayhtiö Xiaomi julkaisi uuden sähköpotkulaudan, joka kantaa nimeä Electric Scooter 4 Pro. Xiaomin mukaan kyseessä on sen tehokkain sähköpotkulauta tähän mennessä.

Laitteen moottori on teholtaan 350 watia, mutta se kykenee jopa hetkelliseen 700 watin tehoon. Electric Scooter 4 Pro yltää 25 km/h nopeuteen, joka on sähköpotkulautojen rajoitus. Nopeuden voi rajoittaa eri tiloilla myös 20 km/h ja 5 km/h nopeuteen.

Electric Scooter 4 Pro selviää jopa 20% nousukulmasta.

12 400 mAh akusta luvataan riittävän virtaa jopa 45 kilometrin kantamaan yhdellä latauksella. Kyseinen kantavuus saavutetaan, mikäli kuski painaa 75 kiloa ja skuutti liikkuu tasaisella nopeudella 60 % enimmäisnopeudesta tasaisella tiellä. Meidän oppaasta näet tarkempia tietoja sähköpotkulaudan kantavuudesta.

KERS-järjestelmä ottaa talteen kineettistä energiaa ja siten parantaa matkustusetäisyyttä entisestään.


Akun latausportissa on magneetti, joka helpottaa latausta. Täyteen lataaminen kestää 8-9 tuntia.

Electric Scooter 4 Pro on seuraaja Mi Scooter Pro 2 -mallille. Uusi malli on suurempi. Uusi malli on 1240 millimetriä korkea ja 1198 millimetriä. Lisäksi painoa on nyt 17 kiloa ja sähköpotkulaudan maksimikantavuus on 120 kiloa.

Electric Scooter 4 Pro sähköpotkulaudan eturengas

Uutta on myös 10 tuuman renkaat, joissa käytetään itsetiivistävää geeliä puhkeamisen estämiseksi. Xiaomin mukaan alle 3,5 mm:n lävistykset tiivistetään tiivistegeelillä, kun lävistävä esine on poistettu. Kummassakin pyörässä on oma jarrunsa.

Xiaomi Electric Scooter 4 Pro maksaa Euroopassa 649 euroa. Suomessa hinta saattaa olla korkeampi. Tarkempaa saatavuutta ei ilmoitettu.

AfterDawnilla on parhaillaan testauksessa Ninebot F25- ja Ninebot F40-laudat, joista arvostelua on luvassa myöhemmin. AfterDawn on myös aiemmin testannut sähköpotkulautoja, arvostelut voi lukea täältä.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT