AfterDawn logo

Suomen tekijänoikeusjärjestö poistatti yli 2000 YouTube-videota vuonna 2021

Petteri Pyyny Petteri Pyyny

Kotimainen Tekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskus (TTVK) on kotimaisia tekijänoikeustahoja edustava järjestö. Järjestön tehtävänä on toimia tekijänoikeuksien valvojana ja järjestö onkin ollut otsikoissa vuosikymmenten ajan erilaisiin piratismin muotoihin liittyen.

TTVK julkaisi tänään vuoden vuosikatsauksensa, joka tarkastelee järjestön toimintaa vuonna 2021. Merkittävin yksittäinen luku TTVK:n toiminnassa vaikuttaa olleen YouTubeen liittyvien tekijänoikeusrikkomusten metsästäminen.

Järjestö kertoo, että sen tekemien poistopyyntöjen vuoksi YouTubesta poistettiin 2145 yksittäistä videota vuoden 2021 aikana. Poistojen syynä oli mm. luvatta palveluun ladattujen av-sisältöjen jako (esim TV-sarjojen tai elokuvien pätkiä tai kokonaisia jaksoja) sekä mm. luvatta palveluun ladattua musiikkiteokset.

Muita kuin YouTubeen liittyviä poistopyyntöjä TTVK lähetti vuoden aikana 283 kappaletta.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT