AfterDawn logo

PHotoshop muuttuu ilmaiseksi

Petteri Pyyny Petteri Pyyny

Kuvankäsittelyn synonyymi on suomeksikin ollut jo vuosien ajan "photoshoppaus". Termin taustalla on tietysti maailman tunnetuin kuvankäsittelyohjelma, Adobe Photoshop, joka on sekä amatöörien että ammattimaisten graafisen alan tekijöiden ykköstyökalu.

Ohjelma on kuitenkin aina ollut tunnettu kalliista hinnastaan, joka on karkottanut etenkin harrastelijat muiden vaihtoehtojen pariin. Loistavia ilmaisia kuvankäsittelyohjelmia onkin tullut vuosien mittaan tarjolle paljon, mutta Photoshopin maine on kuitenkin pysynyt.

Adobe on kuitenkin hieman huolissaan vaihtoehtojen yleistymisestä ja kosiskelee nyt suurempaa käyttäjäkuntaa sovelluksensa pariin muuttamalla PHotoshopin osittain ilmaiseksi.

Aivan kokonaan ilmaista PHotoshoppia ei ole tulossa, mutta selaimella käytettävä versio Adobe Photoshopista on muuttumassa ilmaiseksi tärkeimmiltä osiltaan. Osa käsittelytyökaluista maksaa edelleen, mutta yleisimmin käytetyt toiminnot ovat ilmaisversiossa vapaasti käytettävissä.


Adobe kokeilee uutta freemium-mallia jo Kanadassa ja kokeilun pohjalta Photoshopin verkkoversio olisi tarkoitus avata ilmaiseksi myös muissa maissa. Asiasta uutisoineen The Vergen mukaan käyttö tulee kuitenkin vaatimaan (ilmaisen) Adobe-käyttäjätunnuksen.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki