AfterDawn logo

Yksityisyyttään kehuva Telegram kohussa: Luovutti tietoja Saksan viranomaisille

Petteri Pyyny Petteri Pyyny

WhatsAppin suurin kilpailija, Telegram on aina mainostanut sitä, miten yhtiö ottaa yksityisyyden ja tietoturvan tosissaan. Valitettavasti yhtiön todellinen tietoturvan ja yksityisyydensuojan taso on monien tietotura-alan toimijoiden kyseenalaistama.

Telegramin yksi vahvuus, mutta samalla yksi heikkous on se, että kaikki Telegramin viestit säilytetään Telegramin omistamille palvelimilla. Useimmat muut pikaviestimet, mm. tietoturvastaan tunnettu, avoimen lähdekoodin Signal, eivät näin tee, vaan viestit talletetaan ainoastaan vastaanottajan puhelimeen.

Se, että viestit ovat tallessa keskitetysti Telegramin palvelimilla, avaa jo sinänsä mahdollisuuden sille, että viesteihin voidaan päästä käsiksi muutenkin kuin vastaanottajan puhelimeen käsiksi pääsemällä.

Nyt Telegramin yksityisyyttä vaaliville väitteille on isketty iso naula arkkuun, kun yhtiö on saksalaislähteiden mukaan luovuttanut Saksan viranomaisille tietoja käyttäjistään.


Lisäksi yhtiö on tehnyt sähköpostiosoitteen pelkästään Saksan viranomaisia varten, jonne viranomaiset voivat ilmoittaa mm. terrorismia, lapsipornoa tai ääriliikkeitä edustavia Telegramin kanavia ja tilejä. Prosessin kautta Telegram on Der Spiegel-lehden mukaan (artikkeli saksaksi) poistanut jo satoja kanavia ja käyttäjiä palvelusta ja rajoittanut kanaviin pääsyä saksalaisista liittymistä.

Ilmeisesti yksityisviestejä Telegram ei ole kuitenkaan Saksan viranomaisille luovuttanut.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki