AfterDawn logo

Jalkapallomatseja nettiin jakanut mies sai 7 vuotta vankeutta - jos ei maksa miljoonaa, vankeus pitenee 6 vuodella

Petteri Pyyny Petteri Pyyny

Britanniassa on tuomittu ammattimaista piratismia lähes 10 vuoden ajan harjoittanut mies. Mies kehitti valtavan suositusta Englannin Valioliigan jalkapallosta itselleen laittoman bisneksen, mutta joutuu nyt vankilaan pitkäksi tai todella pitkäksi ajaksi.

Mies jakoi maksullisilta TV-kanavilta reaaliajassa kaapattuja jalkapallolähetyksiä kahden omistamansa verkkosivuston kautta. Ja koska verkkosivujen ylläpitäminen on varsin kallista puuhaa, mies myi katseluoikeuksia laittomiin lähetyksiin brittiläisille pubeille ja yksityishenkilöille. Toki huomattavasti laillisia hintoja halvemmalla, mutta rahaa vastaan kuitenkin.

Miehelle napsahti laittomasta liiketoiminnasta 7 vuoden ehdoton vankeustuomio jo vuonna 2019. Mutta nyt oikeus määrännyt miehen myös vahingonkorvauksiin Englannin Valioliigalle. Korvaussumma on tarkalleen ottaen 963 000 puntaa eli noin 1,1 miljoonaa euroa. Jos mies ei maksa korvauksia kolmen kuukauden sisällä, vankeusaika pitenee reilulla kuudella vuodella.


Summan sinänsä pitäisi löytyä jostain, sillä oikeuden mukaan mies tienasi pienellä sivubisneksellään vuosikymmenen aikana noin 5 miljoonaa puntaa eli vajaa 6 miljoonaa euroa.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki