AfterDawn logo

LCD-näyttöjen aikakausi lähenee loppuaan - Samsung lopettaa valmistamisen

Petteri Pyyny Petteri Pyyny

Vuosituhannen alussa käytiin suurta näyttötekniikkojen sotaa, jossa olivat vastakkain plasmanäytöt ja LCD-näytöt. Kuten tunnettua, taistelu päättyi LCD-tekniikan voittoon, joka jatkuikin vuosien ajan. Sittemmin kehittyneemmät teknologiat ovat puristaneet LCD:tä askel askeleelta kohti historian hämärää.

Etenkin OLED-näyttöjen suosio (artikkelissamme kerromme OLED-, AMOLED- ja LCD-näyttöjen eroista) on johtanut siihen, että LCD on menettänyt jalansijaa sekä kännyköissä että televisioissa.

Nyt yksi maailman suurimmista näyttöpaneeleita valmistavista yhtiöistä, Samsung Display, on lakkauttamassa LCD-näyttöpaneelien valmistuksen kokonaan. Samsung Displayn näyttöjä käyttävät lähes kaikki suurimmat matkapuhelin-, tietokone- ja TV-valmistajat eli kyse ei ole todellakaan vain Samsungin omalla brändillä myytävistä laitteista.


Samsung jättää kehnosti kannattavan ja raadollisen hintakilpailun kourissa pyörivän LCD-paneelien markkinan kiinalaisvalmistajien temmellyskentäksi ja keskittyy itse parempikatteisiin OLED-näyttöihin. Kännykkämaailmassa LCD-näyttöjä käytetään nykyisin lähinnä edullisimmissa malleissa; huippumallit ja jo keskihintaisetkin puhelimet ovat siirtyneet vauhdilla OLED-tekniikkaan.

Samsung Display oli jo aikeissa lopettaa LCD-näyttöpaneelien valmistuksen vuonna 2020, mutta koronapandemian aiheuttama valtava piikki kysynnässä siirsi suunnitelmia eteenpäin.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki