AfterDawn logo

Sähköautojen latausasemat yleistyvät – jo yli 100 eri K-kaupan yhteydessä voi ladata auton

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen

K-Lataus avasi viime vuonna 22 uutta asemaa. Nyt asemia löytyy jo yli 100 K-kaupan yhteydestä ympäri Suomen. Lisääntyneet asemat näkyvät myös latausmäärissä, sillä koko vuoden latausmäärät kasvoivat 131 prosenttia verrattuna edelliseen vuoteen.

Lataustapahtumia oli joulukuussa jo yli 40 000. Lisäksi asiakaskanta yli kaksinkertaistui vuoden aikana, minkä lisäksi viimeisellä neljänneksellä aktiivisten käyttäjien määrä lähes kolminkertaistui verrattuna samaan ajanjaksoon vuonna 2020.

K-Latauksen perus- ja suurteholatauspisteiden hinnoittelu muuttui minuuttiperusteisesta kWh-perusteiseen heinäkuun alussa.

"Viime vuonna myimme sähköä reilusti enemmän kuin alun perin odotimme. Lukujen takana näkyy sähköautojen myynnin huikea kasvu, jota K-Auto kirittää etujoukoissa. Myymistämme uusista autoista jo noin joka viides on sähköauto, kun vastaava luku kaikkien Suomessa myytävien uusien autojen kohdalla on 10 %. Lisäksi latausmäärien kasvuun vaikuttivat avaamamme uudet asemat", kertoo Keskon autotoimialan palveluliiketoiminnasta ja K-Latauksesta vastaava johtaja Tom von Bonsdorff.

K-Latauksen mukaan lähes kaikki asemat tarjoavat nopeaa pika- tai suurteholatausta. Uusista asemista erityisen suosittuja ovat olleet isoihin kaupunkeihin avatut, suurteholatausta tarjoavat asemat, kuten K-Citymarket Palokka Jyväskylässä, K-Citymarket Lielahti Tampereella sekä K-Supermarket Viikki Helsingissä.


K-Lataus kertoo laajentumisen jatkuvan vuoden aikana. Uusia asemia avataan "merkittävästi enemmän" kuin viime vuonna.

"Tänäkin vuonna tulemme panostamaan erityisesti pika- ja suurteholatauspisteiden verkostomme kasvattamiseen. Haluamme tarjota kattavat latausmahdollisuudet siellä missä tarvetta on, eli suurissa kaupungeissa sekä isojen teiden varsilla. Näin teemme latauksesta helppoa ja nopeaa, lataa asiakas autoaan sitten kaupassakäynnin lomassa tai matkustaessaan ympäri Suomea", von Bonsdorff summaa.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki