AfterDawn logo

Video: Dyson suunnittelee kotitalousrobottien vallankumousta: kerää tiskit, imuroi sohvat, noukkii lelut lattialta...

Petteri Pyyny Petteri Pyyny

Tehokkaista tavanomaisista imureistaan tunnetuksi tullut brittiläinen Dyson paljasti tällä viikolla julkaistussa videossaan harvinaisen näyn yhtiön tulevaisuuteen. Dyson on investoimassa valtavasti kotitalousrobotiikkaan, jonka yhtiö näkee siirtyvän harppauksen verran eteenpäin tulevina vuosina.

Dysonin julkaisemalla videolla esitellään yhtiön tutkimusyksikön toimintaa ja videolla kuvataan mm. sitä, miten yhtiön konenäköyksikkö pyrkii kartoittamaan koteja kolmiulotteisesti. Täydellisen kolmiulotteisen mallin avulla Dyson haluaa kehittää robotteja, jotka ovat kaikkea muuta kuin perinteisiä robotti-imureita: yhtiö toivoo luovansa yleiskäyttöisiä kotitalousrobotteja.

Tutkimuskeskuksessa kehitellään eri muotoisia asioita lattialta ja pöydiltä noukkivia käsiä, kolmiulotteisten kohteiden - kuten sohvien - imurointiin kykeneviä imurirobotteja, tiskit tiskikoneeseen nostavia robokäsiä ja paljon muuta.

Osan videosta yhtiö on sumentanut pois, sillä jotkin tutkimuskeskuksen projekteista ovat edelleen yrityssalaisuuksiksi luokiteltavia, pidemmälle tulevaisuuteen tähtääviä konsepteja. Mutta videon julkaisun tarkoitus on selkeä: Dyson haluaa laajentaa massiivisesti robotiikan yksikköään ja aikoo palkata useita satoja työntekijöitä neljään tutkimuskeskukseensa.


Videon lopuksi Dysonin pääinsinööri Jake Dyson kertoo puettavien laitteiden ja kotitalousrobottien olevan "yhtiön tulevaisuus".

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT