AfterDawn logo

Sonyn seuraavat huippuluokan vastamelukuulokkeet saamassa uudenlaisen muotoilun

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen

Sony julkaisi vuonna 2020 WH-1000XM4 -vastamelukuulokkeet. Näitä kuulokkeita on kuluttajatason hintaluokassa pidetty maailman parhaina ja ne saivat kehuja esimerkiksi AfterDawnin toimesta. Nyt TechnikNews -sivusto on saanut käsiinsä kuvia näiden kuulokkeiden seuraajasta eli WH-1000XM5 -mallista. Sivuston mukaan kuulokkeet julkaistaan virallisesti pian.

Sivusto julkaisi tulevista kuulokkeista sekä kuvia että teknisiä tietoja.

Kuvien perusteella WH-1000XM5 -kuulokkeet uudistuvat ulkoisesti. Muotoilu on nyt yksinkertaisempi ja yhtenäisempi, mutta kuvien perusteella kuulokkeet eivät enää taitu kasaan. Vain korvakupit kääntyvät, jonka ansiosta kuulokkeet saa asetettua kuljetuskoteloon.


vuotokuva WH-1000XM5 kuulokkeista kotelossa

Vuotokuvien perusteella WH-1000XM5 -kuulokkeet eivät taitu kasaan.

WH-1000XM5 ja WH-1000XM4 kuulokkeet vierekkäin

WH-1000XM5- ja WH-1000XM4 -kuulokkeet vierekkäin

Teknisistä ominaisuuksista ei vielä tiedetä kovinkaan paljoa, mutta akunkeston pitäisi yltää melunvaimennuksen kanssa jopa 40 tuntiin. WH-1000XM4 -mallien vastaava lukema on 30 tuntia eli tältä osin parannusta on luvassa jopa 10 tunnin verran. Kuulokkeet ladataan USB-C-liitännän kautta ja täysi lataus kestää 3,5 tuntia.

Äänestä vastaa uusi kuuloke-elementti. Lisäksi kuulokkeissa on kolme mikrofonia, kuulokelitäntä ja Bluetooth 5.2 -yhteys.

Hinnasta ei ole tietoa, mutta WH-1000XM4 -kuulokkeet tulivat saataville 380 euron suositushinnalla, joten oletettavasti hintaluokka tulee olemaan vastaava myös uusille malleille.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT