AfterDawn logo

ABC-latausverkosto on vuoden lopulla 50 latausaseman laajuinen - lataus hoituu ABC-mobiililla

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen

S-ryhmä aloitti keväällä rakentamaan koko maan kattavaa ABC-latausverkostoa sähköautojen lataamiseen. Projektin tulisi olla valmista vuoden 2024 aikana. Ensimmäiset latausasemat avattiin kesällä ja S-ryhmän mukaan vuoden lopulla niitä on jo noin 50 kappaletta.

Latausasemia rakennetaan parhaillaan koko Suomeen S-ryhmän markettien, hotellien ja ABC-asemien yhteyteen. Kuluvan vuoden loppuun mennessä tavoitteena on avata noin 50 ABC-latausasemaa, joissa on satoja latauspisteitä.

Ajantasaisen tiedon latausverkostosta voi tarkastaa ABC-mobiilista tai ABC-ketjun verkkosivuilta.

S-ryhmä kertoo, että latauksessa käytetään 100-prosenttisesti uusiutuvaa sähköä.

Lataus ja latauksen maksaminen tapahtuu ABC-mobiili -sovelluksella.

ABC-lataus on käyttöönoton alkuvaiheessa ollut maksutonta, kun järjestelmästä on kerätty kokemuksia sen kehittämiseksi. Jatkossa lataaminen muuttuu maksulliseksi, ja hinnoittelu perustuu ladatun energian määrään eli kilowattitunteihin.

"ABC-latauksen hinnoittelu on käyttäjien toiveiden mukaisesti kilowattituntiperusteinen sekä perus-, teho- että suurteholatauksessa", sähköisen liikenteen päällikkö Olli Tervonen sanoo.

Lue: K-Latauksen perus- ja suurteholatauspisteiden hinnoittelu muuttuu minuuttiperusteisesta kWh-perusteiseen kesän aikana.

Hinnoittelu tapahtuu osuuskauppakohtaisesti, ja hinnat näkyvät asemakohtaisesti ABC-mobiilista. ABC-latauksesta saa myös Bonusta jopa 5 prosenttia, ja se kerryttää normaaliin tapaan S-ryhmästä tehtyjen ostosten kuukausittaista bonusostokertymää.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki