AfterDawn logo

Paluu apinoiden saarelle: Return to Monkey Island -peli tulossa!

Petteri Pyyny Petteri Pyyny

Pelien historian yksi ikonisimmista sarjoista on tekemässä kauan ja hartaasti odotetun paluun. Kieli poskessa tehtyjen seikkailupelien genren tiettyyn huippuunsa vienyt merirosvoaiheinen Monkey Island -saaga saa jatkoa - jo tänä vuonna.

Ensimmäisen pelin julkaisusta on kulunut jo kunnioitettavat 32 vuotta ja viimeisimmästäkin pelisarjan uudesta osasta jo 13 vuotta. Saagan ensimmäinen peli, The Secret of Monkey Island, on säännöllisesti listattu kaikkein aikojen parhaiden pelien listalle, vuodesta ja vuosikymmenestä toiseen.

Pelisarjan kehittäjä Ron Gilbert oli jo kyllästynyt faneihin, jotka vuodesta toiseen kärttivät mieheltä paluuta apinoiden saaren tarinoihin. Tästä johdosta mies kertoikin jo vuonna 2013, että jos hän koskaan enää alkaa kehittämään vielä uutta Monkey Island -peliä, hän kertoo asiasta aprillipäivänä. Ja näin kävi, joten tieto uudesta pelistä meni aluksi vitsin piikkiin.

Kunnes sitten pelin taustalla olevat yhtiöt virallistivat suunnitelmat ja aikataulut tulevina päivinä.

Aiemmissa peleissä seurattiin epäonnisen ja hieman hölmön, suureksi merirosvoksi halajavan Guybrush Threepwoodin seikkailuja matkalla kohti mainetta ja kunniaa. Ilmeisesti tuleva peli jatkaa tätä tarinaa.

Return to Monkey Island tullaan julkaisemaan jo vuoden 2022 aikana ja tarinan pääkehittäjänä häärää itse Gilbert. Myös aiempien pelien piraattiaiheisista musiikeista vastanneet säveltäjät ovat mukana uutukaisen kehittämisessä.

Pelin kehittäjätaho on Terrible Toybox, yhteistyössä Devolver Digitalin sekä alkuperäisen pelin kehittäneen LucasFilms Gamesin kanssa. Mielenkiintoiseksi asian tekee myös se, että LucasFilms Games ei ole enää vuosiin ollut pelibisneksessä aktiivinen toimija: Disneyn ostettua LucasFilmsin yhtiön oma pelikehitys ja -julkaisu hiipui pois, kunnes vuonna 2021 alkoi taas näkymään liikehdintää LucasFilmsin pelien osalta.

Alla uutukaisen traileri:


TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki