AfterDawn logo

Video: Söpö viljassa uiskenteleva robotti poistaa yhden maatilojen riskin

AfterDawn AfterDawn

Mashable esittelee videolla pikkuista söpöä viljassa uivaa robottia.

The Grain Weevil -robotti uiskentelee valtavissa viljasiiloissa ja sukeltelee viljan keskellä. Robotin ansiosta yksi maatalouden vaarallisimmista työtehtävistä on saatu ulkoistettua roboteille.

Suomessakin sattuu aika ajoin tapauksia, joissa ihminen uppoaa viljasiilossa viljan sekaan - hengenvaarallisin seurauksin.

Viljaa pitää usein ilmata, tasoittaa ja siirrellä siiloissa. Siiloissa oleva vilja on kuitenkin helposti "lentohiekaksi" muuttuvaa ainesta, johon voi upota todella helposti. Grain Weevil hoitaa viljan pyörittelyn ihmisten puolesta ja näin ollen potentiaalisesti säästää myös ihmishenkiä.

Alla pikkuruinan robo työn touhussaan:


Yhtiön kotisivuilla avataan robotin toimintaa tarkemmin.

AfterDawnin Nopeat

"AfterDawnin Nopeat" ovat nopeita löytöjä Internetin syövereistä, jotka ovat meidän mielestämme jollain tavalla kiinnostavia, hauskoja tai ajankohtaisia. Ne eivät kuitenkaan ole (välttämättä) merkittäviä aiheeltaan tai eivät sovi tyypilliseen uutistuotantoomme aiheensa puolesta, joten emme kirjoittaneet aiheesta pidempää uutista, vaan julkaisemme löydöksemme nopeana video-, kuva- tai linkkivirtana. Tämä osio on kokeellinen ja toivommekin näistä "nopeista" nostoista palautetta teiltä, käyttäjämme.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT