AfterDawn logo

Netflix: Ei, emme aio välittää Venäjän propagandakanavia

Petteri Pyyny Petteri Pyyny
2 kommenttia

Viikonloppuna syntyi laaja kampanja verkossa Netflixiä vastaan, kun selvisi, että suoratoistopalvelu saattaa lisätä Venäjän valtiolliset TV-kanavat palveluunsa.

Taustalla on Venäjän lainsäädäntö, joka lisäsi Netflixin "merkittävien audiovisuaalista sisältöä välittävien toimijoiden" listalle. Kaikilla kyseisellä listalla olevilla on velvollisuus välittää Venäjällä maan omia, kansallisia TV-kanavia.

Uusi velvoite astuu voimaan huomenna, maaliskuun ensimmäisenä päivänä.

Netflix kertoi aiemmin, että yhtiö ei ole lopettamassa toiminttansa Venäjällä, joka johti Suomessakin Netflixin tilauksen perumisiin. Käytännössä Venäjällä toiminnan jatkaminen maan lakien mukaan vaatii Venäjän valtion kontrollissa olevien kanavien jakelua.

Nyt Netflix on päättänyt uhmata Kremliä: yhtiö jatkaa Venäjällä, mutta ei aio ottaa Venäjän TV-kanavia palveluunsa mukaan.


Aiheesta uutisoineelle Varietylle yhtiön edustaja kommentoi tilannettä näin:

Tämän hetken tilanteen huomioonottaen, meillä ei ole aikeissa lisätä vaadittuja kanavia palveluumme

2 KOMMENTTIA

after21/2

Uutinen ei pidä paikkaansa. Kysyin asiaa juuri Netflixin tuesta, ja he eivät ota mitään kantaa Venäjään. Netflix ei myöskään ole julkisesti esim. Twitterissä kiistänyt asiaa. Tilanne on siis ennallaan ja canceloin ainakin oman tilaukseni.

LineaariTV (vahvistamaton)2/2

Pitäisi ensin varmaan tilata, että voisi perua.
Asiakaspalveluhan ei saa ottaa kantaa mihinkään poliittisiin päätöksiin ellei heille ole annettu tekstiä, että mitä saavat sanoa.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki