AfterDawn logo

Analogue Pocket -konsoli pyörittää Game Boyn, Lynxin ja monen muun käsikonsolin pelejä

Petteri Pyyny Petteri Pyyny

Nintendo Game Boy toi suuret massat pelien äärelle 1990-luvulla. Game Boyn Tetris on myös yksi maailman kaikkien aikojen myydyimmistä peleistä. Nyt tuon nostalgian voi saada erittäinkin alkuperäiselle uskollisessa muodossa omakseen.

Retrokonsoleihin erikoistunut Analogue on julkaissut Game Boyn kanssa täysin yhteensopivan uusioversion ikonisesta kannettavasta pelilaitteesta. Analogue Pocket näyttää ja tuntuu aidolta ja alkuperäiseltä Game Boylta, mutta on samalla nykäisty kertaheitolla nykyaikaan tekniikkansa puolesta.

Pocketin näytön tarkkuus on hulppeat 10 kertaa parempi kuin alkuperäisessä Game Boyssa: 1600x1440 ja tietysti näyttö on myös värillinen. Mutta alkuperäisen Game Boyn pelit toimivat tietysti mustavalkoisena - ja nostalgian lisäämiseksi Pocketiin saa myös juuri oikean vihreän sävyn ja jopa pientä ohjelmallisesti luotua näytön vilkkumista mukaan, jotta kokemus olisi sama kuin 30 vuotta takaperinkin.

Analogue Pocket eri puolilta kuvattuna

Paristoarsenaalia ei myöskään tarvitse kuljettaa mukana, sillä laitteesta löytyy 4300 mAh akku, joka riittää 6-10 tunnin yhtäjaksoiseen pelaamiseen. Lataus tapahtuu modernisti USB-C -portin kautta. Näyttöä suojaa Gorilla Glass -lasi.


Ja jotta konsoli ei olisi yhden tempun laite, se tukee Game Boyn alkuperäisten pelimodulien lisäksi myös Game Boy Colorin ja Game Boy Advancen pelikasetteja. Mutta yhteensopivuus ei todellakaan rajoitu ainoastaan Nintendon laitteisiin, vaan Analogue Pocket osaa pyörittää myös Atari Lynxin, Sega Game Gearin sekä aikansa järeimmän käsikonsolin, Neo Geo Pocket Colorin pelejä. Niiden osalta pelit yhdistetään laitteeseen erillisen sovittimen kautta.

Analogue Pocketin adapterit Lynxille ja muille konsoleille

Yhtiö kehuu, että kyseessä ei ole emulointi, eli alkuperäisen laitteen matkiminen, vaan sen sijaan käsikonsoli pohjautuu kahteen FPGA-piiriin, jotka toimivat aivan kuten tuettujen pelikonsolien alkuperäinen rauta.

Konsoliin saa myös erillisen telakan, jonka avulla pelejä voi pelata television kautta. Myös ohjaimeksi voi valita minkä tahansa 2,4GHz taajuutta käyttävän langattoman peliohjaimen.


Analoguen ennakkotilaukset alkavat 14.12.2021 ja laitteen voi varata itselleen tämän linkin kautta.

Aivan halpa käsikonsolien retrotuleminen ei ole, sillä Analogue Pocket maksaa 219 dollaria eli noin 194 euroa. Ensimmäiset tilaajat saavat omat konsolinsa vuoden 2022 ensimmäisellä neljänneksellä.

Alla yhden testilaitteen käsiinsä saaneen testaajan kokemuksia Analoguen konsolista:


TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT