AfterDawn logo

Perjantaina vietetään myös Älä osta mitään -päivää

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen

26.11.2021 on yksi vuoden suurimmista ostopäivistä, sillä tuolloin vietetään Black Fridayta. Samana päivänä on myös Luonto-Liiton järjestämä Älä osta mitään -päivä.

Älä osta mitään -päivä on vastine Black Fridaylle, joka on Luonto-Liiton mukaan kestämätön kulutusjuhla. Vuodesta 1993 alkaen vietetyn Älä osta mitään -päivän keskeisin idea on pohtia omaa suhtautumista kuluttamiseen: mikä saa ostamaan ja miksi, ja millaisia vaikutuksia ostamisella on luontoon ja ilmastoon.

Luonto-Liitto kertoo, että kampanjan sanoma on nyt ajankohtaisempi kuin koskaan, sillä kotitalouksien hiilijalanjälki on edelleen kasvussa. Maailman ylikulutuspäivää vietettiin heinäkuun lopussa, mutta suomalaisten osuus maailman luonnonvaroista tuhlattiin jo huhtikuussa.

Luon­to-Liit­to pai­not­taa, et­tä vas­tuul­li­nen ku­lut­ta­mi­nen on kaik­kien asia. Tämä saavutetaan korjaamalla, kierrättämällä, lainaamalla ja vuokraamalla.

Lisätietoa aiheesta saa Älä osta mitään -päivän nettisivuilta.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT