AfterDawn logo

Spotifyn synkronoidut lyriikat saapuivat kaikille käyttäjille

Matti Robinson Matti Robinson
1 kommentti

Spotify on testannut jo jonkin aikaa uutta ominaisuutta, jolla mahdollistetaan synkronoidut lyriikat toiston ohessa. Yhtiön mukaan valtaosa biiseistä sisältää nyt lyriikat, joita pystyy seuraamaan toiston mukana.

Ominaisuus mahdollistettiin Musixmatchin teknologialla, joka toimii niin iOS- ja Android-mobiililaitteilla, työpöytäkoneilla, tuetuilla televisioilla sekä konsoleilla.

Spotify ei kerro tarkalleen määrällisesti miten kattavasti katalogi on synkronoitu, mutta pikaisella otannalla lyriikoiden määrä on lähempänä sataa kuin viittä kymmentä prosenttia. Sovelluksissa Lyrics-tägi kertoo mikäli kappaleella on lyriikat.

Synkronoidut lyriikat saa esiin kun avaa toistonäkymän ja vierittää alaspäin. Työpöydällä ne saa esiin painamalla mikrofoni-ikonia ja TV-sovelluksessa lyrics-napilla. Lyriikat seuraavat kappaleen mukana rivi riviltä ja päivittyvät myös kelatessa.


Spotify on kehittänyt ja testannut toimintaa jo viime vuodesta eri markkinoilla, ja yhtiöllä oli viitisen vuotta sitten vielä erilainen lyriikkaominaisuus, joka kuitenkin haudattiin. Uuden ominaisuuden pitäisi olla nyt kuitenkin kaikkien saatavilla.

1 KOMMENTTI

Netti1/1

Käytän toista palvelua jossa ollut jo monta vuotta mahdollisuus saada kappaleen sanat ei mitään uutta auringon alla muutenkin yli arvostettu ohjelma joka ikinen sivusto puhuu siitä

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki