AfterDawn logo

Sandman -sarja saapuu Netflixiin, ensimmäinen video julki

Petteri Pyyny Petteri Pyyny

Monen mielestä maailman paras aikuisille tarkoitettu sarjakuva, Sandman, saa vihdoin oman sarjansa. Vuosia - oikeastaan vuosikymmeniä - kestänyt odotus on pian ohi.

Alunperin vuosina 1989-1996 julkaistu The Sandman -sarjakuva oli samalla luojansa Neil Gaimanin läpimurto kirjallisuuteen ja populaarikulttuuriin. Monille sarjakuvaa tuntemattomille kerrottakoon, että TV-sarja Lucifer pohjautuu Sandman-sarjakuvassa nähtyyn sivuhahmoon, jonka senkin loi Gaiman.

Sandman on ollut vuosien ajan niin sanotussa development hell-tilassa, jossa sarjan oikeuksia, tekijöitä ja studioita on pompoteltu puolelta toiselle. Fanit ovat purreet kynsiään ja toivoneet, että jokin sarjakuvaa arvostava taho nappaisi vihdoin kunnolla sarjasta kopin ja tekisi jotain asialle - ja kunnolla.

Nyt Netflix on vihdoin väläyttänyt ensimmäiset maistiaiset tulossa olevasta, oikeisiin näyttelijöihin perustuvasta sarjastaan.

Sandmania, unen valtiasta, uudessa sarjassa näyttelee Tom Sturridge. Ensimmäinen kausi tulee sisältämään 11 jaksoa ja julkaisuajankohta asettunee vuodelle 2022.

Alla ensimmäiset maistiaiset siitä, mitä on tulossa:


TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT