AfterDawn logo

Ikoninen Babylon 5 scifi-sarja tehdään uusiksi: Alkuperäinen tekijä taustalla

Petteri Pyyny Petteri Pyyny
4 kommenttia

Yksi 1990-luvun rakastetuimmista sci-fi -sarjoista, Babylon 5, palaa takaisin.

Vuonna 1993 julkaistusta Babylon 5: The Gathering -pilottielokuvasta liikkeelle lähtenyttä sarjaa tehtiin lopulta viiden vuoden ajan. Suomessa sarjaa esitettiin vuosien 1997 ja 2000 välillä. Etenkin sarjan aikaansa edellä olleet visuaaliset maailmat olivat tuolloin upeaa katsottavaa. Sarja voitti aikanaan mm. Hugo- ja Emmy-palkintoja.

Nyt sarjan alkuperäinen luoja J. Michael Straczynski on puuhaamassa CW-kanavan kanssa sarjasta uusioversiota (reboot), joka aloittaisi siis sarjan täysin alusta uudestaan, uusilla näyttelijöillä.

Yksi iso Babylon 5 erikoisuus muihin aikansa tuotantoihin oli myös se, että sarjassa oli koko sen elinkaaren ajan kestänyt yksi iso juonenkulku, jota sarja seurasi, aivan päätösjaksoonsa saakka. 1990-luvulla suurimmassa osassa sarjoista taustalla olevaa "isoa juonta" pidettiin harvemmin keskiössä - tai sellaista ei ollut lainkaan, vaan kukin jakso oli pitkälti itsenäinen.


Asiasta uutisoineen Varietyn mukaan projekti on jo varmistunut: CW on tilannut sarjan ensimmäisen kauden, tuotantoyhtiönä toimii Warner Bros..

4 KOMMENTTIA

OneMember1/4

Paljon mieluummin olisin halunnut nähdä kokonaan uuden scifi-sarjan synnyn, kun että (mahdollisesti) pilataan yksi parhaista scifi-sarjoista huonolla rebootilla.

dRD2/4

Lainaus:

Paljon mieluummin olisin halunnut nähdä kokonaan uuden scifi-sarjan synnyn, kun että (mahdollisesti) pilataan yksi parhaista scifi-sarjoista huonolla rebootilla.

Totta tuokin. Tosin, rehellisesti sanottuna, B5 yksi iso koukuttava tekijä olivat aikoinaan sen CGI:t. Ja ne ei ole itse asiassa kauhean kauniisti vanhentuneet näin 25v myöhemmin katsottuna. Mutta remasteroitu versio olisi tietty se fiksumpi tapa "korjata" tuo ongelma rebootin sijaan :-)

OneMember3/4

Tänä vuonna julkaistiin Babylon 5:sta HD versiot kaikista viidestä tuotantokaudesta.
Mistä katsoa Babylon 5 Remastered?

EDIT 1:
Superfaneille huomio: Remastered versioissa jaksoista S01E20 ja S04E01 puuttuu pari kohtaa, joten on hyvä idea säilyttää originaalit.
EDIT 2:
HBO Max on saanut puuttuvan loppukohtauksen lisättyä jaksoon S01E20 ja (lähteenä kyseenalaiset foorumit) myös puuttuva audio on saatu palautettua jaksoon S04E01, vaikkakin tästä sanotaan ettei se ole vielä synkronoitu oikein.

Mutta on nostettava hattua Remastered version tekemisestä,
koska se on varmasti vaatinut muutaman dollarin sijoituksen.

dRD4/4

Ah, toi remaster on mennyt ihan ohi :-)

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki